Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

61 millió forintot vesztett, mert rosszul ikszelt a Tippmixen

2018.04.05. 10:17

A pénzszállítóként dolgozó István tíz perc alatt szerzett 61 millió forintot, de a lopott pénzt egy órával később el is vesztette, most négy évet kapott - tudta meg a Bors.  

A gépészmérnök végzettségű Cs. István korábban játékszenvedélye miatt vesztette el a munkáját, ezért helyezkedett el pénzszállítónak, de nem tudott uralkodni magán, és amikor 2015. október 19-én két zuglói bankból kellett elhoznia a pénzes zsákokat, megbolondította a pénz látványa, 61 millió 14 ezer forinttal távozott a munka után.  

Első útja egy belvárosi lottózóba vezetett, az egész összeget egy mérkőzésre, egészen pontosan a Telekom Bonn–Bilbao Euroliga kosárlabda-mérkőzés végeredményére akarta feltenni. A szabályok szerint ebben a lottózóban negyvenmillióért fogadhatott, ezért átkísérték egy másik fogadóirodába, a maradék 20 milliót ott játszotta meg.

A táska amelyben Cs. István elvitte a pénzt
A táska amelyben Cs. István elvitte a pénzt
Fotó: Zsaru Magazin

Ezután elment vacsorázni, és beült egy moziba. De közben rosszul alakult a fogadása, amit sejthetett is volna, mert a meccsről az angol portálok már órákkal korábban megírták, hogy az esélytelenebbnek kikiáltott Bilbao idegenbeli győzelme várható. A Bonn már az első negyedben óriási hátrányba került, István pedig egy kávézóban tudta meg, hogy 81- 90 lett a végeredmény, nem neki. Amikor rájött, hogy mindent elvesztett, önként feladta magát a rendőrségen. 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2016. július 5-én elsőfokú ítéletében Cs. Istvánt sikkasztás miatt 2 év 10 hónap börtönre ítélte. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a büntetését 4 évre súlyosbította – tudta meg a Bors. Játékfüggősége miatt egy ideig elmeorvosi megfigyelés alatt is tartották a férfit, de az ügyészség szerint a függősége nem minősült olyan súlyosnak, hogy ne lenne büntethető.

Ha bejön István tippje, egy óra alatt tisztán 52 millióval lesz gazdagabb, azaz összesen 113 milliót nyert volna. A férfi terve az volt, hogy a gigantikus nyereményből visszaadja a lopott pénzt, az 52 milliót pedig zsebre vágja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?