61 millió forintot vesztett, mert rosszul ikszelt a Tippmixen

2018.04.05. 10:17

A pénzszállítóként dolgozó István tíz perc alatt szerzett 61 millió forintot, de a lopott pénzt egy órával később el is vesztette, most négy évet kapott - tudta meg a Bors.  

A gépészmérnök végzettségű Cs. István korábban játékszenvedélye miatt vesztette el a munkáját, ezért helyezkedett el pénzszállítónak, de nem tudott uralkodni magán, és amikor 2015. október 19-én két zuglói bankból kellett elhoznia a pénzes zsákokat, megbolondította a pénz látványa, 61 millió 14 ezer forinttal távozott a munka után.  

Első útja egy belvárosi lottózóba vezetett, az egész összeget egy mérkőzésre, egészen pontosan a Telekom Bonn–Bilbao Euroliga kosárlabda-mérkőzés végeredményére akarta feltenni. A szabályok szerint ebben a lottózóban negyvenmillióért fogadhatott, ezért átkísérték egy másik fogadóirodába, a maradék 20 milliót ott játszotta meg.

A táska amelyben Cs. István elvitte a pénzt
A táska amelyben Cs. István elvitte a pénzt
Fotó: Zsaru Magazin

Ezután elment vacsorázni, és beült egy moziba. De közben rosszul alakult a fogadása, amit sejthetett is volna, mert a meccsről az angol portálok már órákkal korábban megírták, hogy az esélytelenebbnek kikiáltott Bilbao idegenbeli győzelme várható. A Bonn már az első negyedben óriási hátrányba került, István pedig egy kávézóban tudta meg, hogy 81- 90 lett a végeredmény, nem neki. Amikor rájött, hogy mindent elvesztett, önként feladta magát a rendőrségen. 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2016. július 5-én elsőfokú ítéletében Cs. Istvánt sikkasztás miatt 2 év 10 hónap börtönre ítélte. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a büntetését 4 évre súlyosbította – tudta meg a Bors. Játékfüggősége miatt egy ideig elmeorvosi megfigyelés alatt is tartották a férfit, de az ügyészség szerint a függősége nem minősült olyan súlyosnak, hogy ne lenne büntethető.

Ha bejön István tippje, egy óra alatt tisztán 52 millióval lesz gazdagabb, azaz összesen 113 milliót nyert volna. A férfi terve az volt, hogy a gigantikus nyereményből visszaadja a lopott pénzt, az 52 milliót pedig zsebre vágja.