Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feltette a repülőre a kutyát, de az nem érkezett meg Budapestre

2018.04.12. 13:49
Napok óta a madridi repülőtéren rostokol egy magyar kutya, akinek gazdája kedden az Iberia légitársasággal utazott átszállással Teneriféről Budapestre. A gazdák a kutya állapotáról semmit sem tudnak. Az Iberia szerint a kutya már Budapesten van, Ferihegyen viszont erről semmit sem tudnak.

Egy olvasónk kedden érkezett repülővel Budapestre Teneriféről, madridi átszállással. Tenerifén még gond nélkül feltette kutyáját a gépre, a raktérben utazott kutyaketrecben, az állatorvos felírására pedig nyugtató-altatót adtak be neki. Amikor Madridban átszálltak, a repülőtéri pultnál, majd a gépen a légiutaskísérők is megnyugtatták, hogy minden rendben, az állat a repülőn van.

De A kutya nem érkezett meg Budapestre, a madridi repülőtéren maradt.

Gazdája rögtön bejelentette az eltűnését az Elveszett Poggyász ügyfélszolgálatnál. Ott először azt mondták neki, az állat valóban nem volt a repülőgépen, de másnap - tehát szerdán - a 8:15-kor érkező Lufthansa géppel érkezik majd. Pár perc múlva aztán már azt mondták neki, mégsem szerdán, hanem csütörtökön, az Iberia légitársaság 14:40-kor érkező gépével jön majd.

Tehát két nappal azután, hogy a gazdájával együtt elindultak Teneriféről.

A férfi többször felhívta a spanyol légitársaságot, akik szerinte egyáltalán nem voltak segítőkészek, és minden alkalommal azt mondták neki, hogy a kutya már megérkezett Magyarországra. Ferihegyen viszont azóta sem hallottak a kutyáról, tehát az még mindig Madridban van. 

Bérciék - ez olvasónk családneve - felhívták a madridi repülőtéri állatorvosi szolgálatot is, ahol az egyik orvos felháborodva megkért egy repülőteres raktári fiút, hogy nézzen rá a kutyára, hol lehet, vagy mi lehet vele. A fiú azt ígérte, ránéz az állatra, és telefonál Bérciéknek, de azóta sem jelentkezett.

A spanyolok és az állatok szeretete két teljesen más dimenzió. Az állat csak egy eszköz nekik - úgy gondolkodnak, ha valami van, majd megölik és vesznek egy másikat

- mondta a kutya gazdája felháborodva az Indexnek.

A kutyáról két napja nincs semmilyen hír, nem tudják, hogy milyen állapotban van, az Iberia még arra a kérdésre sem válaszolt nekik, hogy egyáltalán él-e még az állat. Az Iberia információs telefonvonalai nem élnek, és a madridi repülőtéri csomagrészleget sem tudták elérni.

A kutya kedd reggel óta van ketrecben. Fogalmunk sincs, kapott-e enni vagy inni, vagy a saját vizeletében és ürülékében hagyták-e. Azt sem tudjuk, megérkezik-e egyáltalán.

Bérciék írtak a spanyol állatvédőknek és a Tenerifei Olaszok Csoportjának is, akik a spanyolokkal ellentétben állatszeretők hírében állnak. Ők is felkeresték a spanyol légitársaságot, akik az olaszoknak azt mondták, folyamatosan kapcsolatban állnak a kutya gazdájával. "Ez hazugság, napok óta nem kaptunk semmilyen információt" - mondta erről a kutya gazdája. Azt sem a légitársaságtól, hanem a ferihegyi ügyfélszolgálattól hallották, hogy a kutya talán a csütörtöki 14:40-es géppel érkezik majd.

Az ügyben írtunk az Iberia légitársaságnak, amint válaszolnak, közöljük.

Frissítés: A kutya - Gesztenye - épségben hazaért csütörtök délután. A gazdái úgy látják, egészséges, valószínűleg kapott enni és inni is a két nap alatt.

30713361 10214005834038707 4942610562916285261 n
Fotó: Bérci Mária / Facebook