Feltette a repülőre a kutyát, de az nem érkezett meg Budapestre

2018.04.12. 13:49
Napok óta a madridi repülőtéren rostokol egy magyar kutya, akinek gazdája kedden az Iberia légitársasággal utazott átszállással Teneriféről Budapestre. A gazdák a kutya állapotáról semmit sem tudnak. Az Iberia szerint a kutya már Budapesten van, Ferihegyen viszont erről semmit sem tudnak.

Egy olvasónk kedden érkezett repülővel Budapestre Teneriféről, madridi átszállással. Tenerifén még gond nélkül feltette kutyáját a gépre, a raktérben utazott kutyaketrecben, az állatorvos felírására pedig nyugtató-altatót adtak be neki. Amikor Madridban átszálltak, a repülőtéri pultnál, majd a gépen a légiutaskísérők is megnyugtatták, hogy minden rendben, az állat a repülőn van.

De A kutya nem érkezett meg Budapestre, a madridi repülőtéren maradt.

Gazdája rögtön bejelentette az eltűnését az Elveszett Poggyász ügyfélszolgálatnál. Ott először azt mondták neki, az állat valóban nem volt a repülőgépen, de másnap - tehát szerdán - a 8:15-kor érkező Lufthansa géppel érkezik majd. Pár perc múlva aztán már azt mondták neki, mégsem szerdán, hanem csütörtökön, az Iberia légitársaság 14:40-kor érkező gépével jön majd.

Tehát két nappal azután, hogy a gazdájával együtt elindultak Teneriféről.

A férfi többször felhívta a spanyol légitársaságot, akik szerinte egyáltalán nem voltak segítőkészek, és minden alkalommal azt mondták neki, hogy a kutya már megérkezett Magyarországra. Ferihegyen viszont azóta sem hallottak a kutyáról, tehát az még mindig Madridban van. 

Bérciék - ez olvasónk családneve - felhívták a madridi repülőtéri állatorvosi szolgálatot is, ahol az egyik orvos felháborodva megkért egy repülőteres raktári fiút, hogy nézzen rá a kutyára, hol lehet, vagy mi lehet vele. A fiú azt ígérte, ránéz az állatra, és telefonál Bérciéknek, de azóta sem jelentkezett.

A spanyolok és az állatok szeretete két teljesen más dimenzió. Az állat csak egy eszköz nekik - úgy gondolkodnak, ha valami van, majd megölik és vesznek egy másikat

- mondta a kutya gazdája felháborodva az Indexnek.

A kutyáról két napja nincs semmilyen hír, nem tudják, hogy milyen állapotban van, az Iberia még arra a kérdésre sem válaszolt nekik, hogy egyáltalán él-e még az állat. Az Iberia információs telefonvonalai nem élnek, és a madridi repülőtéri csomagrészleget sem tudták elérni.

A kutya kedd reggel óta van ketrecben. Fogalmunk sincs, kapott-e enni vagy inni, vagy a saját vizeletében és ürülékében hagyták-e. Azt sem tudjuk, megérkezik-e egyáltalán.

Bérciék írtak a spanyol állatvédőknek és a Tenerifei Olaszok Csoportjának is, akik a spanyolokkal ellentétben állatszeretők hírében állnak. Ők is felkeresték a spanyol légitársaságot, akik az olaszoknak azt mondták, folyamatosan kapcsolatban állnak a kutya gazdájával. "Ez hazugság, napok óta nem kaptunk semmilyen információt" - mondta erről a kutya gazdája. Azt sem a légitársaságtól, hanem a ferihegyi ügyfélszolgálattól hallották, hogy a kutya talán a csütörtöki 14:40-es géppel érkezik majd.

Az ügyben írtunk az Iberia légitársaságnak, amint válaszolnak, közöljük.

Frissítés: A kutya - Gesztenye - épségben hazaért csütörtök délután. A gazdái úgy látják, egészséges, valószínűleg kapott enni és inni is a két nap alatt.

30713361 10214005834038707 4942610562916285261 n
Fotó: Bérci Mária / Facebook