Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádat emeltek a vonattal ütköző kamion sofőrje ellen

2018.04.13. 09:51

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfivel szemben, aki tavaly nyáron Szatymaz külterületén a vonat elé hajtott, írja a Csongrád Megyei Főügyészség közleménye. Ezzel 50 millió forintos kárt okozott a MÁV-nak, a mozdonyvezető pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A vádlott 2017. július 20. napján délután 4 órakor hajtott át a Szeged-Budapest között közlekedő vasútvonal átjárójában Szatymaz külterületén, a piros jelzés ellenére. Ezt még időben észlelte a 100 km/h sebességgel közlekedő mozdony vezetője, az átjáró előtt 160-170 méterrel gyorsfékezésbe is kezdett, de ennek ellenére nekiütközött a kamion pótkocsijának.

A vonat lesodorta a kamiont a sínekről (a pótkocsi még fel is borult), ráadásul a vasúti átjárót védő lámpaoszlopot is ledöntötték. A vonatnak az ütközéstől 300 méterre sikerült megállnia: a mozdonyvezető 3-4 hónap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, a 180 utas azonban sérülés nélkül megúszta az esetet.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat a vasúti közlekedés biztonsága elleni súlyos testi sértést okozó gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. Az ügyben a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.