Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A nővérhiány miatt összeköltöztetik a betegeket a győri kórházban

2018.04.17. 19:09 Módosítva: 2018-04-17 19:09:38

Akkora a nővérhiány a győri Petz-kórházban, hogy kénytelenek összezsúfolni a betegeket a biztonságos ellátás érdekében, írja a Kisalföld.hu. Ez azt jelenti, hogy a betegeket átköltöztetik azokba a szárnyakba, ahol megvan a szükséges ápolói létszám. A Kisalföld szerint az érsebészeten a négyágyas kórtermeket visszaállították hatágyassá, a neurológián pedig háromágyas szobák lettek a kétágyasokból. 

Az intézményben ugyan nincs kevesebb ápoló, mint 5-10 éve, de a feladatok átalakultak és több emberre lenne szükség. Ezzel szemben Dr. Tamás László János főigazgató szerint havonta két-három fiatal nővér mond fel, a főigazgató-helyettes dr. Skaliczky Zoltán szerint pedig mindössze a nővérek fele tapasztalt, vagyis van legalább tíz éves tapasztalata. Ráadásul

Sokan közel vannak a nyugdíjhoz, 40 év munkaviszony után aki teheti, él a nyugdíj lehetőségével.

Akkora a munkaerőhiány, hogy a kórházba most azonnal fel tudnának venni 50-60 nővért is akár, mondják.