Jusztina
10 °C
27 °C

Új drog jelent meg Józsefvárosban: a kréta

2018.04.18. 17:25 Módosítva: 2018.04.18. 21:21

Új anyag bukkant fel a józsefvárosi feketepiacon, a kréta nevű keverék egyszerre tartalmaz kábítószernek minősülő vegyületet és új pszichoaktív anyagot - írja a Zsaru Magazin, ami egy krétadíler elfogásáról is beszámolt. 

A rendőrök még március közepén jutottak olyan információhoz, hogy egy új típusú drog jelent meg: feltételezik, hogy egy amfetamint is tartalmazó anyagot összekevertek valamilyen dizájnerdroggal. A lefoglalt krétát egyelőre igazságügyi vegyészszakértő vizsgálja, hogy meg tudják állapítani a pontos összetételét. A Zsaru szerint azért árulják kréta néven a keveréket, mert színre és állagra hasonlít a krétaporra. 

np  7699 1024
Fotó: Németh Sz. Péter

"A két anyag kölcsönhatásából egy ütős drog született, ami emiatt nagyon veszélyes, minél előbb el szeretnék tüntetni az utcáról" - írja a Zsaru Magazin. 

Március 25-én tudták meg a rendőrök, hogy egy Teleki téri társasházi lakás utcára néző ablakánál több gyalogos is megállt, az ablakon kopogtatott, majd az épület kapujánál várakozott. A VIII. kerültei kapitányság akciócsoportjának vezetője szerint a várakozókat valaki mindig fél percen belül beengedte, majd az illetők egy-két perc múlva sietve távoztak.

Mindegyiküket egy középkorú férfi fogadta, L. László, aki április 4-én reggel több férfinak is fehér port tartalmazó zacskókat adott el, darabonként 2000 forintért. Késő délután döntöttek úgy a rendőrök, hogy elfogják L. Lászlót. Fokozott figyelemmel jártak el, mert felmerültek a nyomozás során olyan adatok róla, hogy esetleg agresszív lehet, és mindig kés van nála, fegyveres biztosítással mentek elkapni, amikor körútjára indult a krétával. 

L. Lászlót este 7 körül kapták el, a házkutatás során több drogot már nem találtak az otthonában, a teljese készletével együtt kapták el és 65 ezer forint készpénzzel.