Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új drog jelent meg Józsefvárosban: a kréta

2018.04.18. 17:25 Módosítva: 2018-04-18 21:21:22

Új anyag bukkant fel a józsefvárosi feketepiacon, a kréta nevű keverék egyszerre tartalmaz kábítószernek minősülő vegyületet és új pszichoaktív anyagot - írja a Zsaru Magazin, ami egy krétadíler elfogásáról is beszámolt. 

A rendőrök még március közepén jutottak olyan információhoz, hogy egy új típusú drog jelent meg: feltételezik, hogy egy amfetamint is tartalmazó anyagot összekevertek valamilyen dizájnerdroggal. A lefoglalt krétát egyelőre igazságügyi vegyészszakértő vizsgálja, hogy meg tudják állapítani a pontos összetételét. A Zsaru szerint azért árulják kréta néven a keveréket, mert színre és állagra hasonlít a krétaporra. 

np  7699 1024
Fotó: Németh Sz. Péter

"A két anyag kölcsönhatásából egy ütős drog született, ami emiatt nagyon veszélyes, minél előbb el szeretnék tüntetni az utcáról" - írja a Zsaru Magazin. 

Március 25-én tudták meg a rendőrök, hogy egy Teleki téri társasházi lakás utcára néző ablakánál több gyalogos is megállt, az ablakon kopogtatott, majd az épület kapujánál várakozott. A VIII. kerültei kapitányság akciócsoportjának vezetője szerint a várakozókat valaki mindig fél percen belül beengedte, majd az illetők egy-két perc múlva sietve távoztak.

Mindegyiküket egy középkorú férfi fogadta, L. László, aki április 4-én reggel több férfinak is fehér port tartalmazó zacskókat adott el, darabonként 2000 forintért. Késő délután döntöttek úgy a rendőrök, hogy elfogják L. Lászlót. Fokozott figyelemmel jártak el, mert felmerültek a nyomozás során olyan adatok róla, hogy esetleg agresszív lehet, és mindig kés van nála, fegyveres biztosítással mentek elkapni, amikor körútjára indult a krétával. 

L. Lászlót este 7 körül kapták el, a házkutatás során több drogot már nem találtak az otthonában, a teljese készletével együtt kapták el és 65 ezer forint készpénzzel.