Előd
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Czeglédy Csaba a szombathelyi önkormányzati képviselőségétől is elbúcsúzhat

2018.04.20. 06:12

A július 5-ig tartó, de az után is még hosszabbítható előzetes letartóztatása miatt Czeglédy Csaba el fogja veszteni szombathelyi önkormányzati képviselői mandátumát, írja a Magyar Idők. Az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt színeiben, 2014 őszén mandátumot szerző politikusnak - mint minden önkormányzati képviselőnek - ugyanis a törvény szerint megszűnik a képviselői jogosultsága, ha egy éven át nem jár ülésre. Czeglédy 2017. június 15-én hagyta ki az első ülését, egy nappal az után, hogy az előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója tavaly június 14-én elrendelte el.

Czeglédy tartós akadályoztatása miatt a helyi választási bizottságnak június ­15-ét követően auto­matikusan, 120 napon belül ki kell írnia az időközi választásokat Szombathely 5. számú választókerületében, a győztes jelölt 2019 ­őszéig tölthetné be mandátumát, írja a Magyar Idők.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Czeglédy a parlamenti választásokon is elindult, ki is jöhetett egy rövid időre az előzetesből, de aztán vissza kellett térnie. Összegyűjtött cikkeinketitt olvashatja róla.