Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Czeglédy Csaba a szombathelyi önkormányzati képviselőségétől is elbúcsúzhat

2018.04.20. 06:12

A július 5-ig tartó, de az után is még hosszabbítható előzetes letartóztatása miatt Czeglédy Csaba el fogja veszteni szombathelyi önkormányzati képviselői mandátumát, írja a Magyar Idők. Az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt színeiben, 2014 őszén mandátumot szerző politikusnak - mint minden önkormányzati képviselőnek - ugyanis a törvény szerint megszűnik a képviselői jogosultsága, ha egy éven át nem jár ülésre. Czeglédy 2017. június 15-én hagyta ki az első ülését, egy nappal az után, hogy az előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója tavaly június 14-én elrendelte el.

Czeglédy tartós akadályoztatása miatt a helyi választási bizottságnak június ­15-ét követően auto­matikusan, 120 napon belül ki kell írnia az időközi választásokat Szombathely 5. számú választókerületében, a győztes jelölt 2019 ­őszéig tölthetné be mandátumát, írja a Magyar Idők.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Czeglédy a parlamenti választásokon is elindult, ki is jöhetett egy rövid időre az előzetesből, de aztán vissza kellett térnie. Összegyűjtött cikkeinketitt olvashatja róla.