Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Menekülteket fogadott be a szombathelyi püspök

2018.04.21. 10:33

A Nyugat.hu egy olvasójától értesült arról, hogy menekülteket fogad be a Szombathelyi Egyházmegye. A lap megkereste Székely János püspököt, aki elmondta, hogy egy keresztény kameruni nőt fogadtak be, aki állapotos lett, és már meg is szülte gyermekét.

A nő munkavállalói vízummal tartózkodik Magyarországon, Budapesten egy kollégiumban lakott, azonban amikor terhes lett, ki kellett költöznie onnan, de a fővárosban a magas árak miatt sehogyan sem tudott albérletet találni. Amikor értesültek erről, felajánlották neki, hogy segítenek. Mint írják, az újszülött kisfiú édesapja szintén kameruni, Németországban dolgozik, és lehetséges, hogy hamarosan az édesanya és a kisfiú is követik őt Németországba.

Az egyházmegye rajta kívül egy eritreai nőnek is segít, aki a keresztényüldözés elől menekült el hazájából, de szeretne csatlakozni a többi otthonról elszökött családtagjához Etiópiában. Valamint befogadtak egy pakisztáni katolikus családot, akik vízumot kaptak, tehát ők is legálisan tartózkodnak Magyarországon, és itt is terveznek maradni.

Mint Székely János írta,

hálásak vagyunk azért, hogy legalább egy kicsit segíthettünk abban, hogy egy kisgyermek békés körülmények között megszülethessen, egy édesanya visszatérhessen a szerettei körébe, egy család pedig új, szabadabb életet kezdhessen.