Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előválasztással döntene a kerületi időközik jelöltjeiről az MSZP

2018.04.24. 15:08

Előválasztással kell kiválasztani a legjobb és legesélyesebb polgármesterjelölteket a VIII. és a XV. kerületi időközi polgármester-választásra, ezt támogatja a budapesti MSZP, közölte a párt.

"Az áprilisi parlamenti választás legfontosabb tanulsága, hogy a Fidesz csak a lehető legteljesebb ellenzéki összefogással győzhető le. Ez azt jelenti, hogy a demokratikus ellenzéknek minden választáson egyetlen jelöltet kell állítania a Fidesz jelöltjével szemben", írták. 

Ha jól értjük, akkor az MSZP arra gondol, hogy az előválasztáson minden ellenzéki jelölt méresse meg magát, aztán a legjobbat indítják el majd az időközin, így a fideszes jelölt ellen csak egy ellenjelölt lesz. Arról nincs hír, hogy a többi párt ehhez mit szól.

Az MSZP közleménye szerint egyébként "a széleskörű együttműködésre példa lehet a római parti mobilgától szóló népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtés, amelyet a budapesti MSZP is támogat. A 3-as metró sikeresen kivívott akadálymentesítése és a budapesti olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezés sikere azt mutatja, hogy a budapestiek megmutatják az erejüket, ha Orbán, Tarlós és a Fidesz ártani akar a fővárosnak és az itt élőknek."