Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

7 év börtönt kapott a férfi, aki napokra egyedül hagyta mozgásképtelen anyját

2018.04.25. 19:34

Másodfokon 7 év szabadságvesztésre ítélték és ugyanennyi időre a közügyektől is eltiltották azt a vádlottat, aki hagyta meghalni a saját anyját a lakásában, írja a 444 a Debreceni Ítélőtáblára hivatkozva. Ez enyhítésnek számít, az elsőfokú bíróság 12 év fegyházbüntetésre ítélte. A büntetést arra hivatkozva enyhítették, hogy a vádlott nagyon hosszú időn keresztül ápolta az édesanyját, és csak az életének az utolsó szakaszában mulasztotta el a kötelezettségét.

A sértett agysorvadásban szenvedett 2006 óta, gyerekével közös lakásban élt Miskolcon, az Avas városrészen. Az édesanya a halálát megelőző két hónapban már nagyon rosszul volt, az ágyból nem kelt fel, a testét sebek borították, amelyek fájdalmat okoztak neki. A gyereke orvost nem hívott, a nő korábbi gyógyszereit nem váltotta ki, csupán kamillás kenőccsel kenegette az anyja sebeit.

Ezután történt, hogytöbb napra elment otthonról, miközben tudta, hogy az anyja mozgásképtelen, önállóan nem képes enni és inni sem. Amikor visszatért a lakásba a nő már halott volt. A bíróság szerint a vádlottnak kötelessége lett volna édesanyjáról gondoskodni, hozzá orvost hívni.