Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Csütörtöktől telepermetezik az eget a Balatonnál

2018.04.25. 18:01

A a szúnyoglárvák fejlődésének különösen kedvező időjárás miatt az április közepi biológiai szúnyoggyérítés után légi kémiai szúnyogirtás is lesz csütörtökön és pénteken a Balatonnál – írja az MTI.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság már hétfőn megkezdte az országos szúnyoggyérítési programját, azonban a Balatonnál sürgető helyzet miatt nem várta meg, hogy sorra kerüljön a térség, hanem maga rendelt el egy kémiai szúnyogirtást.

Mint kiderült, a Balaton körüli tenyészőhelyeket a sokéves átlagot meghaladó mértékben borítja víz, a melegben pedig gyors fejlődésnek indultak a lárvák, ezért már április 17-18-án szükségessé vált egy biológiai védekezés. A vízborította tenyészhelyek területe csak nagyon lassan csökken, ezért tavasszal az előző évekhez képest várhatóan több beavatkozásra lesz szükség.

A balatoni szúnyoggyérítést tavasszal és ősszel a helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség, nyáron a katasztrófavédelem irányítja, a költségeket is e szerint állják – mondta el Balassa Balázs, a munkát koordináló szövetség elnöke.