Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csütörtöktől telepermetezik az eget a Balatonnál

2018.04.25. 18:01

A a szúnyoglárvák fejlődésének különösen kedvező időjárás miatt az április közepi biológiai szúnyoggyérítés után légi kémiai szúnyogirtás is lesz csütörtökön és pénteken a Balatonnál – írja az MTI.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság már hétfőn megkezdte az országos szúnyoggyérítési programját, azonban a Balatonnál sürgető helyzet miatt nem várta meg, hogy sorra kerüljön a térség, hanem maga rendelt el egy kémiai szúnyogirtást.

Mint kiderült, a Balaton körüli tenyészőhelyeket a sokéves átlagot meghaladó mértékben borítja víz, a melegben pedig gyors fejlődésnek indultak a lárvák, ezért már április 17-18-án szükségessé vált egy biológiai védekezés. A vízborította tenyészhelyek területe csak nagyon lassan csökken, ezért tavasszal az előző évekhez képest várhatóan több beavatkozásra lesz szükség.

A balatoni szúnyoggyérítést tavasszal és ősszel a helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség, nyáron a katasztrófavédelem irányítja, a költségeket is e szerint állják – mondta el Balassa Balázs, a munkát koordináló szövetség elnöke.