Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Figyelmeztették a választási irodát, hogy leállhat a honlapja

2018.04.26. 12:18

Már a választási informatika előzetes átvizsgálásánál figyelmeztették a Nemzeti Választási Iroda vezetését, hogy nagy terhelés esetén kockázatos a frissen fejlesztett Választás.hu működtetése, az NVI mégis az új portállal indult neki az országgyűlési választásnak, értesült a 24.hu.

Emlékezetes, hogy a választás napján a túl nagy forgalom miatt összeomlott a választási tájékoztató portál, ami ezután kilenc napig csak csökkentett módban volt elérhető.  A honlap teljesen független a szavazatok hivatalos összeszámlálásához és a mandátumok megállapításához használt Nemzeti Választási Rendszertől, amely jól működött.

A választási honlap már április 6-án is leállt, mert „nem várt rendszerhiba jelentkezett”. Emiatt meg kellett hosszabbítani az átjelentkezések határidejét, sokan ugyanis az utolsó pillanatban döntötték el, hogy mégis szavaznának, de nem tartózkodnak majd a bejelentett lakhelyükön. 

Az NVI 2017-ben adott megbízást a választások hivatalos honlapjának továbbfejlesztésére a Webtown Kft.-nek. Szakértők szerint a Választás.hu problémája az volt, hogy a portál egy Java alapú rendszerre épült, amelyen memóriaproblémák léphettek fel a hirtelen terhelések nyomán, írja a 24.hu.