Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összevesztek az arabok a magyar Pharaon-hagyatékon

2018.05.02. 18:27

A kérdés: Mi a közös a seregélyesi Zichy-Hadik-kastélyban, a hőgyészi Apponyi-kastélyben, a volt Postabank-székházban és Orbán család budai házának tőszomszédságában álló Cinege úti villában?

A (Heti) válasz: mindegyik a gyanús ügyekben kavaró, nemrég elhunyt szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon hagyatékához tartozik, és mindegyikért per folyik.

A felperes Pharaon családja (illetve cégeik), az alperes pedig a Pharaon-nevet viselő, Budapesten bejegyzett cégek hivatalos tulajdonosa, egy jordániai ügyvéd, Ammar M. A. Abu Namous, írja a Heti Válasz.

A lap következtetése: az itteni Pharaon-kastélyok és -paloták hivatalos tulajdonosa jelenleg nem a család, hanem mások (vagy a saját) kottájából játszik. Ammar M. A. Abu Namous és az örökösök összekülönbözését bizonyítja, hogy a jordán ügyvéd a családfő halála után azonnal kikerült a részben Pharaonék által ellenőrzött Bank of Jordan vezető testületéből, majd az ammani tőzsdén jegyzett Jordan Decapolis Properties ingatlanvállalat igazgatóságából is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!