Jolán
2 °C
4 °C

Összevesztek az arabok a magyar Pharaon-hagyatékon

2018.05.02. 18:27

A kérdés: Mi a közös a seregélyesi Zichy-Hadik-kastélyban, a hőgyészi Apponyi-kastélyben, a volt Postabank-székházban és Orbán család budai házának tőszomszédságában álló Cinege úti villában?

A (Heti) válasz: mindegyik a gyanús ügyekben kavaró, nemrég elhunyt szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon hagyatékához tartozik, és mindegyikért per folyik.

A felperes Pharaon családja (illetve cégeik), az alperes pedig a Pharaon-nevet viselő, Budapesten bejegyzett cégek hivatalos tulajdonosa, egy jordániai ügyvéd, Ammar M. A. Abu Namous, írja a Heti Válasz.

A lap következtetése: az itteni Pharaon-kastélyok és -paloták hivatalos tulajdonosa jelenleg nem a család, hanem mások (vagy a saját) kottájából játszik. Ammar M. A. Abu Namous és az örökösök összekülönbözését bizonyítja, hogy a jordán ügyvéd a családfő halála után azonnal kikerült a részben Pharaonék által ellenőrzött Bank of Jordan vezető testületéből, majd az ammani tőzsdén jegyzett Jordan Decapolis Properties ingatlanvállalat igazgatóságából is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?