Kilencven liter forralt bort öntött kollégáira a részeg pohárszedő

2018.05.07. 10:06

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki 2014 szilveszter estéjén a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban az egyik standnál dolgozott pohárszedőként, majd hajnalban részegen egy 90 literes, forralt borral csaknem teli fazekat borított rá három kollégájára, akik közül ketten súlyos, egyikük maradandó sérüléseket szenvedett.

A konfliktust az okozta, hogy a már ittas vádlott továbbra is inni akart a stand konyhájában, a pultvezető azonban rászólt és hazaküldte. A férfi indulatosan kiabálni kezdett a nővel, ezért a pénztárosként dolgozó kollégájuk közéjük lépett. A vádlott ekkor ütlegelni kezdte a férfit, aki megpróbálta őt lefogni. Ekkor az egyik pultos nő is hozzájuk sietett és kolléganőjével közösen megpróbálták szétválasztani a férfiakat, de eközben mindketten elestek. 

A vádlott ekkor egy agresszív felkiáltással a tűzhelyről lerántotta az egyik 90 literes, forralt borral majdnem tele lévő fazekat, és annak tartalmát a földön fekvő két nőre, valamint a közvetlenül mellettük álló férfi kollégájára borította.

Az egyik nő a forrázás következtében a mellkas és mindkét alsó végtag égési sérülését szenvedte el, kolléganője az arcán, a combján és karján szenvedett maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó égési sérüléseket. Férfi kollégájuk a forrázás során a kézfején égett meg, a súlyosabb sérülés elmaradása nála csak a véletlenen múlott. A vádlott cselekménye következtében az életveszélyes sérülés lehetősége mindhárom sértett esetében fennállt.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben három rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, büntetési tétele 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés.