József, Bánk
1 °C
12 °C

Háromszor lőtte lábon támadóját egy rendőr Tiszajenőn

2018.05.07. 10:54

Lábon lőtte támadóját egy rendőr vasárnap Tiszajenőn, a 37 éves szeghalmi férfit este megműtötték, ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozás a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészségen.

A szeghalmi férfi vasárnap, kora délután öngyilkossági szándékkal az autójával keresztben megállt a tiszajenői vasúti átjáróban. A helyszínre érkező rendőr a férfi egyik rokonával megpróbálta őt lebeszélni az öngyilkosságról. A terhelt haragra gerjedt és ököllel a rendőr felé ütött, de a rokont találta el, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A fizikai erőfölényben lévő férfi rátámadt a rendőrre és folyamatosan ütlegelni, rugdosni kezdte, kiütötte a kezéből a rádiót, majd a gumibotot.

A támadás megtörése érdekében a rendőr elővette a szolgálati fegyverét és figyelmeztette a terheltet, hogy amennyiben nem hagy fel a cselekménnyel, használni fogja a fegyvert. A felbőszült támadó ettől sem riadt vissza, tovább verte a rendőrt.

A rendőr ekkor egyszer combon lőtte a férfit. Az első lövésnek semmilyen hatása sem volt a gyanúsítottra, a támadással továbbra sem hagyott fel, ezért a rendőr még két lövést adott le a terhelt lábára, amely már megtörte az ellenállását. A férfi súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, este megműtötték.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!