Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes lesz

2018.05.09. 17:51

Németh Szilárd kapja a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkári posztját - tudta meg a 24.hu. Simicskó István távozása után a honvédelmi tárcát több évtized után nem civil, hanem egy a hadseregtől érkező vezető irányítja majd, Benkő Tibor vezérezredes, Németh Szilárd pedig a miniszter helyettese lesz.

Az már kedden kiderült, hogy nemzetbiztonsági bizottság alelnöki posztját nem Németh Szilárd, hanem Németh Zsolt tölti majd be, aki a parlament külügyi bizottságnak az elnöke.

A 54 éves Németh Szilárd, a korábbi rezsibiztos egy csepeli iskolában napközis nevelőként kezdte karrierjét, majd a Budapesti Tanítóképző Főiskola könyvtár-tanítói szakának elvégzése után igazgatóhelyettessé nevezték ki. A 2010-es Fidesz-győzelem előtt a MÁV személyügyi főosztályán volt a szervezési osztály vezetője, majd a VITUKI (Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet) szakági igazgatója lett. 2010-ben Csepelen polgármesterré választották, parlamenti képviselőként a honvédelmi bizottsági elnöki poszt volt az eddigi legmagasabb megbízatása. 2015 óta a Fidesz alelnöke - írja a 24.hu cikke.