Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes lesz

2018.05.09. 17:51

Németh Szilárd kapja a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkári posztját - tudta meg a 24.hu. Simicskó István távozása után a honvédelmi tárcát több évtized után nem civil, hanem egy a hadseregtől érkező vezető irányítja majd, Benkő Tibor vezérezredes, Németh Szilárd pedig a miniszter helyettese lesz.

Az már kedden kiderült, hogy nemzetbiztonsági bizottság alelnöki posztját nem Németh Szilárd, hanem Németh Zsolt tölti majd be, aki a parlament külügyi bizottságnak az elnöke.

A 54 éves Németh Szilárd, a korábbi rezsibiztos egy csepeli iskolában napközis nevelőként kezdte karrierjét, majd a Budapesti Tanítóképző Főiskola könyvtár-tanítói szakának elvégzése után igazgatóhelyettessé nevezték ki. A 2010-es Fidesz-győzelem előtt a MÁV személyügyi főosztályán volt a szervezési osztály vezetője, majd a VITUKI (Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet) szakági igazgatója lett. 2010-ben Csepelen polgármesterré választották, parlamenti képviselőként a honvédelmi bizottsági elnöki poszt volt az eddigi legmagasabb megbízatása. 2015 óta a Fidesz alelnöke - írja a 24.hu cikke.