Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Használt tű szúrt meg egy látogatót a székesfehérvári kórházban

2018.05.14. 09:48 Módosítva: 2018-05-14 13:17:35

Feljelentést tett a rendőrségen egy nő, miután használt injekciós tű szúrta meg a székesfehérvári Szent György kórházban, írja a 24.hu.

A lapnak a nő elmondta, hogy édesapját vitte szemműtétre a kórházba, amikor a sürgősségi osztály folyosóján állva a lábszárában egy csípő érzésre lett figyelmes. Azt hitte, hogy megcsípte valami, de aztán észrevette, hogy egy mentőtiszt sétált el mellette egy veszélyes hulladékot tartalmazó zsákkal, amiből több használt tű lógott ki, az szúrta meg a lábát.

A nő azonnal Hepatitis-B oltást kapott, és fél éven keresztül kontrollra kell járnia. Mint mondja, rendesen ellátták, de nem nyugodott meg attól, hogy a kórházban arról győzködték, nem lesz semmi probléma, a kórházban dolgozókkal sűrűn előfordul ilyesmi. Ugyanis, ha orvosokat, nővéreket megszúr egy használt tű, a legtöbb esetben tudják, hogy milyen betegséggel küzdő betegben volt előzőleg, az ő esetében erre viszont semmi esély. A nő azt is nehezményezi, hogy a mentőtiszt nem kért tőle bocsánatot.

A 24.hu szerint az teljesen normális, hogy kórházi folyosón vigyék el a veszélyes hulladékot tartalmazó zsákokat a gyűjtőhelyig, az injekciós tűk tárolásával lehetett a probléma, illetve azzal, hogy a zsák nem volt megfelelő vastagságú. A lap kereste az ügyben a kórházat, de idáig nem válaszoltak kérdéseikre.

A nő lányának tumblr posztja szerint az eset május 8-án történt, és így nézett ki a zsák:

tumblr inline p8fd532C9T1rf49mx 1280

Mint írja,

bizony, ez a használt tű szúrta meg édesanyám lábát. Nem méhecske, nem darázs, nem bögöly, nem elefánt, nem Soros György, nem a pápa, de még csak nem is maga az atyaúristen. Édesanyám most aggódhat, hogy elkapott-e olyan betegséget, ami alapvetően messzire elkerülte volna.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Használt tű szúrt meg egy látogatót a székesfehérvári kórházban

Egy veszélyes hulladékot tartalmazó zsákból lógott ki. A nő feljelentést tett a rendőrségen.

1003 · May 14, 2018 09:48am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?