Inkább svájci börtönben maradna a Kósát is átverő csengeri csaló

2018.05.14. 05:46

Nyár közepéig is eltarthat, amíg hazakerül Szabó Gáborné Mária, a csengeri asszony, akit csalás miatt tartóztattak le Svájcban - írja a Blikk.

A nő egy 1300 milliárd forintos külföldi örökségre hivatkozva tehetősebb hajdúsági és szabolcsi emberektől kért kölcsön pénzt. Volt, akitől néhány milliót, de olyan vállalkozó is akadt, aki az évek alatt több mint százmilliót adott neki - emlékeztet a lap.

A Blikk megtudta, hogy a svájci hatóságok is vizsgálódnak, többek között a magyarországi bűncselekménnyel kapcsolatban is, amellyel meggyanúsították. Az eljárás során egy svájci ügyvéd képviseli az érdekeit. Szabóné fűnek-fának tartozik, az adósságait arra hivatkozva nem nem rendezte a mai napig, hogy az örökség folyósítása megakadt. (Ennek gyorsítását kérte Kósa Lajostól.)

A csalási ügyben a rendőrség szerette volna kihallgatni az asszonyt, ő azonban még az idézések kézhez vétele előtt távozott Magyarországról. Svájcba utazott. Miután a harmadik idézésre sem jelent meg a rendőrségen, körözést, majd elfogatóparancsot adtak ki ellene, április végén pedig civil ruhás nyomozók letartóztatták Svájcban.

Az ügyfelem nem járult hozzá az egyszerűsített kiadatáshoz, így a normál rend szerint járnak el az ügyében

- mondta a Blikk-kel dr. Helmeczy László, Mária ügyvédje, hozzátéve: semmi többet nem kíván mondani addig, míg az asszony haza nem érkezik. A Blikk szerint előfordulhat, hogy a csalással gyanúsított nőt csak június végén szállítják haza.