Szilvia
5 °C
16 °C

Országszerte szakadt az eső, rengeteg a baleset

2018.05.15. 08:56 Módosítva: 2018-05-15 13:56:20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat radarképe szerint szinte az egész országban szakadt reggel az eső, ugyanis

egy ciklonális mező és magassági hidegörvény alakítja időjárásunkat.

clk
Fotó: met.hu

Az Időkép szerint kedden igencsak nagy mennyiségű csapadék hullhat le, Budapestre például 16 mm-t jósolnak. Az előrejelzés szerint a felhőzet felszakadozását kedd délutántól várják, akkor már csak elszórtan valószínű eső, zápor, zivatar. Addig viszont a délnyugati szél élénk, néhol erős, viharos lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16–23 fok lehet.

Kedd éjszaka ismét megnövekszik a felhőzet, ezért szerdán ismét több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Reggel 8–15, de napközben is csak legfeljebb 15–22 fok lehet. Estére csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet, de csütörtökön még több helyen számítani kell záporra, zivatarra. A nappali hőmérséklet azonban pár fokkal emelkedik, 18–24 fok valószínű. 

Rengeteg a baleset az országban, a katasztrófavédelem honlapja szerint tíz perc alatt öt baleset történt az országban negyed 9 körül. Az útviszonyokról, dugókról azonban nemcsak náluk, hanem a rendőrség és az Útinform oldalán is érdemes tájékozódni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?