Szilárda
-4 °C
2 °C

Hittanra siető fiatal pap halt meg a sülysápi balesetben

2018.05.17. 09:27 Módosítva: 2018-05-17 14:39:21

Kedden írtuk meg, hogy frontálisan ütközött egy menetrend szerinti busz és egy autó Kóka és Sülysáp között. A csuklós busz és a vele karambolozó kocsi az út menti árokba csúszott az ütközés következtében. A kocsiban utazó ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Bors szerint az autóban egy hittanra siető fiatal pap ült. A 37 éves Bakonyi János Kókán és Tápiószecsőn teljesített egyházi szolgálatot, hívei rajongásig szerették. János atya szerzetesi életre készült, idén lépett volna be a kapucinusokhoz, nyilatkozta róla a Beer Miklós püspök a Szemlélek blognak. Szabadidejében igazolt játékosként focizott.

Azon a tragikus délutánon éppen hittanoktatásra tartott, siethetett, a kanyarban pedig kisodródhatott, mondta a Borsnak János atya apja. Az ütközéskor esélye sem volt, autója eleje a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

A buszban kilenc ember utazott, közülük ketten sérültek meg, őket a mentők a helyszínen ellátták. A baleset körülményeit a Nagykátai Rendőr-kapitányság vizsgálja.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!