Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Riasztották a magyar hadsereg Gripenjeit

D  US20170824011
2018.05.19. 17:01

Már Románia légterében sem létesített rádiókapcsolatot a Norwegian légitársaság Boeing 787-es utasszállító repülőgépe, amely Szingapúr-London-útvonalon repült, ezért riasztották a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit, közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A Gripen-pár az utasszállítót a magyar határnál elfogta és elvégezte az azonosítást, majd rádiókapcsolatot létesített az utasszállító repülőgép pilótáival, akik ezek után felvették a rádiókapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással is. Az utasszállító repülőgép 15 óra 17 perckor elhagyta az ország légterét, a Gripenek pedig visszatértek a kecskeméti repülőbázisra.

(Borítókép: A Magyar Honvédség két JAS-39 Gripen vadászrepülõgépe a kecskeméti Repülõbázison, 2017. augusztus 24-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor )