Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Toroczkai marad a Jobbikban, platformot csinál vidéki polgármesterekkel

2018.05.22. 11:01 Módosítva: 2018-05-22 11:05:24

Toroczkai László 22 szavazattal maradt alul a Jobbik elnökválasztásán Sneider Tamással szemben. Ásotthalom polgármestere kedden jelenti be, hogyan tovább. Kövesse élőben az Indexen!

Hét jobbikos polgármesterrel gondolkodott a Jobbik jövőjéről Toroczkai László, akinek a vezetésével Mi magunk néven alakítnak platformot a Jobbikon belül. Toroczkai szerint további polgármesterek csatlakozása várható hozzájuk. A párt szabályzatában nincs benne, hogy lehet platformot alapítani, de nem is tiltja semmi. 

Kérdésre válaszolva Toroczkai azt mondta, hogy a Jobbik frakcióján belül is jelezték már felé, hogy csatlakoznának. Neveket nem akart mondani, de Dúró Dórát megnevezte. 

Szeretnék a Jobbik alapító okiratában lefektetett szellemiséghez visszavezetni a pártot. "Szeretnénk a Jobbik lelkét visszaadni" - mondta. Toroczkai szerint az is felmerült, hogy a párton kívül folytassák a politikai munkájukat, viszont a platform úgy döntött, maradjanak a Jobbikban. 

Június 23-án "bont zászlót" a platform Ásotthalmon, ide több száz, vagy akár több ezer embert vár Toroczkai. A platform feladata a tag toborzás és a bővítés - jelentette ki a polgármester. "Akár hiszik, akár nem, a platform tényleg demokratikusan fog működni" - jelentette ki. 

Migráció, kivándorlás, magyar-cigány együttélés, Trianon - ezek a fő kérdések, amelyekkel foglalkozni kívánnak.

A balliberális tömb és a Fidesz között kívánnak elhelyezkedni a továbbiakban. A platform szeretné segíteni a Jobbik önkormányzati választásokra történő felkészülését. 

Nem tudjuk még, hogy a Jobbik elnöksége milyen irányba vezeti tovább a Jobbik politikáját. Mi bízunk az elnökségben

- mondta Torockai, aki hozzátette, hogy már elkezdtek levelezni Sneider Tamással.