Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Évek óta nem fizet túlórapénzt a Heim Pál Kórház

2018.05.25. 20:52

Évek óta nem fizetik ki a túlmunka díját a Heim Pál Gyermekkórházban, közölte az RTL Klub Híradója. A riport szerint a szabadnapokra jutó ügyeletért vagy pihenőnap, vagy az ügyeleti pénz 50 százaléka járna. Mivel nincs elég dolgozó, ezért pihenőnapot nem tudnak kivenni, de a pluszpénzt sem kapják meg évek óta.

A pótlék egy műtősnél például havi 20-30 ezer forintot jelentene. A probléma 200 dolgozót érint. A dolgozók közül húszan 3 éve pert indítottak, márciusban jogerősen meg is nyerték. Fejenként csaknem egymillió forintot ítélt nekik a bíróság jogerősen.

A kórház nem értett egyet az ítélettel, ezért a Kúriához fordult felülvizsgálatért. Amennyiben a Kúria meghozza a döntését, azt végrehajtják, közölte a kórház. A dolgozók ügyvédjeviszont azt mondja, attól még, hogy a Kúriához fordult a kórház, a pénzt ki kéne fizetnie. Ha ezt nem teszi meg júniusig, akkor végrehajtást fognak indítani.

 A kórház eddigi főigazgatója, Nagy Anikó épp most lett egészségügyi államtitkár.