Öt évre eltiltották az LMP-st, aki visszalépett Kunhalminak

2018.05.25. 15:53

Öt évig nem indulhat az LMP színeiben Kassai Dániel, aki a választások előtt visszalépett a XVIII. kerületben az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára. Az LMP fegyelmi bizottsága tehát nem zárta ki, hanem ezt az öt éves letiltást szabta ki büntetésként - írta a Hvg.hu.

A tisztújítás előtt felpörögtek az események az LMP-ben, és a fegyelmi bizottság az elmúlt napokban több ügyben is döntést hozott. A Hadházy Ákosnak támadó Sallai Róbert Benedeket kizárta a pártból, a visszalépéseket szervező Hadházy Ákost két évre eltiltotta a pártbeli tisztségek viselésétől.

Most pedig sor került az első visszalépő jelöltre, Kassaira, aki tehát a döntés értelmében se országgyűlési, se önkormányzati, se EP-választáson nem indulhat LMP-sként.

A pártért dolgozhatok, de az embereket nem képviselhetem

– mondta a Hvg.hu-nak Kassai, aki fellebbez a döntés ellen.Arra a kérdésre, hogy kilép-e az LMP-ből ilyen súlyos büntetés után, csak annyit mondott, "lehet".

Voltak még LMP-s visszalépők, Kassai mellett például Ábrahám Júlia (a budapesti 10-esben az MSZP–P-s Szabó Tímea javára, aki győzött) és Ságodi Zoltán (a veszprémi 2-esben, de ott a Jobbik jelöltje, Kepli Lajos kikapott végül) is, őket a fegyelmi bizottság állítólag felmentette, nem kaptak büntetést. Kassai esetében ez azért nem fordulhatott elő, mert ő volt az első visszalépő, és nélküle minden bizonnyal a többiek sem mertek volna visszalépni. Ráadásul a többi visszalépő a teljes elnökséggel egyeztetett, mg Kassai állítólag csak Hadházyval.

A zuglói Barta Jánost, aki lényegében elismerte, hogy a Fidesz gyűjtött számára ajánlásokat a XIV. kerületben, 1 évre büntette a fegyelmi bizottság.  • Tippek
  • Lakáshitel