Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

28 gép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

2018.05.28. 16:34

Riasztották a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit hétfőn, 13 óra után néhány perccel, amikor 14 ultrakönnyű merevszárnyú és 14 ultrakönnyű Giro helikopter lépett be a magyar légtérbe.

A Franciaországból Románia felé tartó 28 légijármű nem nyújtott be repülési tervet, valamint az ország légterébe való belépéskor nem vették fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi hatósággal.

A Gripenek az azonosítás után visszatértek a kecskeméti bázisra, a kisgépek pedig a balatonkeresztúri repülőtéren szálltak le, ahol a velük szembeni intézkedést a rendőrség munkatársai vették át.

Május eleje óta ez volt a 4. ilyen riasztás, előtte legutóbb december végén kellett a Gripeneknek beavatkozniuk.

(Borítókép:  A Magyar Honvédség két JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisán Kecskeméten 2017. augusztus 24-én.- fotó: Ujvári Sándor / MTI)