Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Parkolódíjat szedne egy 180 fős falu önkormányzata

2018.05.28. 10:56 Módosítva: 2018-05-28 11:30:51

Péntek délutántól vasárnap estig fürtökben lógnak a parkoló autók az utcákon a szlovák határnál lévő, alig 180 lakosú Kékedben, ezért az önkormányzat közterülethasználati díjat fizettetne a lakosokkal. 

A Hír TV Célpont című műsorából kiderült, hogy a kocsik főként az áttelepült szlovák állampolgároké, akik a 20 km-re lévő Kassára járnak át dolgozni, a falu pedig Kassa elővárosa lett. Az utcán parkolás miatt viszont nehezen tud közlekedeni a távolsági busz, a kukás autók, és a nagyobb járművek. Az önkormányzat azonban nem csak a problémát okozó betelepült szlovákokat, hanem a falu összes lakóját büntetni akarja, ezért sokan felháborodtak.

A lakosoknak naponta és négyzetméterenként 200 forintot kell fizetni a járművek által elfoglalt területért, arra aki nem fizet, a díj ötszörösét róják ki bírságként. Egy érintett szlovák nő szerint nem kellett volna parkolási rendeletet alkotni, elég lett volna szépen megkérni a szlovákokat, hogy álljanak be az udvaraikra.

Ezt többen is így vélik, ezért aláírásgyűjtést indítottak. Az aláírásokat tartalmazó íveket azonban nem vették át a testületi ülésen, de azt megígérték, hogy megpróbálják életszerűvé tenni a rendeletet.

Kommentelné a cikket? Alább megteheti.