Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Az ENSZ szervezete felszólította Magyarországot, hogy vonja vissza a Stop Sorost

2018.05.29. 19:35
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatala (UNHCR) felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza a Stop Soros néven ismert törvényjavaslat-csomagot. A törvény jelentősen korlátozná a civil szervezeteket és a magánszemélyeket a menekültek és a menedékkérők támogatásában.

Az UNHCR közleményében komoly aggodalmának adott hangot amiatt, hogy elfogadásuk esetén a javaslatok létfontosságú segítségtől és ellátástól fosztanának meg otthonuk elhagyására kényszerült embereket, és tovább szítanák a feszült közhangulatot és a növekvő idegengyűlöletet.

Az UNHCR különösen aggódik amiatt, hogy a törvénycsomagban foglaltak azok ellen irányulnak, akik pusztán emberségből segítenek a menedéket keresőkön – írja az MTI.

Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy hagyjon fel minden olyan intézkedéssel, amely még sebezhetőbbé tenné azokat az embereket, akik egyszerűen biztonságot keresnek

– áll a hivatal közleményében. Az UNHCR teljes szövege angolul itt található.

A kormány kedden nyújtotta be a Stop Soros törvénycsomagot az Országgyűlésnek. A törvényszövegben az utolsó pillanatokban is nagy változások voltak, erről ebben a cikkünkben olvashatnak bővebben.  • Vennék
  • Hírek