Erzsébet
1 °C
4 °C

Az ENSZ szervezete felszólította Magyarországot, hogy vonja vissza a Stop Sorost

2018.05.29. 19:35
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatala (UNHCR) felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza a Stop Soros néven ismert törvényjavaslat-csomagot. A törvény jelentősen korlátozná a civil szervezeteket és a magánszemélyeket a menekültek és a menedékkérők támogatásában.

Az UNHCR közleményében komoly aggodalmának adott hangot amiatt, hogy elfogadásuk esetén a javaslatok létfontosságú segítségtől és ellátástól fosztanának meg otthonuk elhagyására kényszerült embereket, és tovább szítanák a feszült közhangulatot és a növekvő idegengyűlöletet.

Az UNHCR különösen aggódik amiatt, hogy a törvénycsomagban foglaltak azok ellen irányulnak, akik pusztán emberségből segítenek a menedéket keresőkön – írja az MTI.

Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy hagyjon fel minden olyan intézkedéssel, amely még sebezhetőbbé tenné azokat az embereket, akik egyszerűen biztonságot keresnek

– áll a hivatal közleményében. Az UNHCR teljes szövege angolul itt található.

A kormány kedden nyújtotta be a Stop Soros törvénycsomagot az Országgyűlésnek. A törvényszövegben az utolsó pillanatokban is nagy változások voltak, erről ebben a cikkünkben olvashatnak bővebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?