Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kigyulladt egy gyár Nyírbátorban, hárman könnyebben megsérültek

2018.05.31. 13:36 Módosítva: 2018-05-31 13:48:56

Csütörtökön 13 órakor, hogy kigyulladt Nyírbátorban a Farmol gyár, és hatalmas füsttel égett. Egy olvasónk képet is küldött a helyszínről:

hgfdghd
Fotó: Olvasónk, Varga Gyula

Egy másik olvasónk telefonon jelezte, hogy a Derzsi utcából, ahol a gyár található, kitelepítették az embereket. 

A tűzoltók szerint egy körülbelül kétszázötven négyzetméteres hulladéktároló gyulladt ki ezen a területen, és a lángok egy hajtógázos flakonokat szállító kamion pótkocsijára is átterjedtek. A tűzoltók vízágyúval és négy vízsugárral kezdték meg a lángok oltását és a közelben lévő épületek hűtését, az MTI legfrissebb közleménye szerint a tüzet megfékezték, és most az utómunkálatok folynak. A füst miatt kazastrófavédelmi labort is kitelepítettek, de a méréseik nem mutattak ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt a levegőben. A mentők tájékoztatása szerint három ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A környéken több gyár is van. Az MTI tájékoztatása szerint a Serioplast műanyagflakon-gyár kapott lángra, de később a Nyírbátori tűzoltók megkeresésünkre megerősítették, hogy a Farmol területén történt az tűzeset.