Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szív alakú óriásléggömbbel tiltakozik a Parlament előtt az Amnesty International

2018.06.01. 11:00

Szolidaritási akciót tart a "Stop Soros által megtámadott magyar civil szervezetek és aktivisták mellett" az Amnesty International (AI) hétfőn délelőtt a Parlament előtt, közölte a szervezet, hozzátéve, hogy rajtuk kívül a Helsinki Bizottság munkatársa is felszólal majd a demonstráción.

A céljuk, hogy átadják a politikusoknak az AI tagjai és támogatói által írt üzeneteket, amelyekben kiállnak a magyar civil szervezetek mellett, egyben felszólítsák a képviselőket arra, ne szavazzák meg a "civileket kriminalizáló törvényjavaslat-csomagot".

Közlésük szerint a téren felállítanak egy, "a magyar civil szervezetek jelképét jelentő óriási, 10 méter magas és széles piros szív alakú léggömböt" is. Ezzel a képviselőket akarják emlékeztetni, "hogy tisztességes emberek ezrei (...) éppen azért dolgoznak, hogy Magyarország mindenki számára jobb és élhetőbb hely legyen".