Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Intézkedés közben tört el a megbilincselt beteg nő karja

2018.06.06. 11:59

Jogszerű, szakszerű és arányos volt a rendőri intézkedés az ügyészség szerint, amiben eltörött egy megbilincselt beteg nő karja – ezt azonban vitatja a Helsinki Bizottság, amely panaszt is emelt a pszichiátriai problémákkal küzdő nővel szembeni rendőri intézkedés ügyében az ügyészség döntése ellen.

A Helsinki Bizottság ügyfelének történetét az RTL Klub is bemutatta, ebből kiderült, hogy a pszichiátriai problémákkal küzdő nőhöz előbb mentőt hívtak, majd a mentősök szóltak a rendőröknek. „Ők a fürdőkádjából önként kiszálló beteget megbilincselték, akinek az egyik karja az intézkedés során eltörött. Az orvosi dokumentáció szerint a nő karja a fürdőkádból kicsúszás során tört el. Azonban szinte minden mozzanatot rejtett kamera rögzített, így bizonyítható, hogy a rendőri intézkedés alatt történt a súlyos sérülés” – írta a jogvédő szervezet.

Az ügyészség szerint bűncselekmény nem történt, a Helsinki Bizottság azonban úgy látja, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek minősül az eset, ezért panaszt nyújtott be a döntéssel szemben.