Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Javítóba kell mennie a 13 évesnek, aki hasba szúrta bántalmazóját

2018.06.06. 18:17 Módosítva: 2018-06-06 18:22:27

2 év négy hónapra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék a kántorjánosi R. Cs. N.-t. A 13 éves fiú tavaly szeptemberben szúrta hasba a 17 éves falubelijét. A 13 éves fiú azért akart elégtételt venni, mert az előtte lévő hónapokban a 17 éves állandó jelleggel verte és megalázta őt.

Azon a szeptemberi napon is megtámadta és megverte. R. ezután hazament, magához vett egy kést, majd megkereste későbbi áldozatát, aki egy kocsmánál beszélgetett. Miután egyedül maradtak, megszúrta. Az RTL Klub Híradója szerint életveszélyes sérülést okozott, a kés a hasüregbe hatolt. Az áldozat szerint a korábbi verések csak csínytevések voltak, viszont a késelő ezt nem így élte meg, hanem folyamatos megalázásként.

A fiú azt mondta, csak egyszer szúrt, és nem akart ölni. Az ügyész és a vádlott is fellebbezett az ítélet ellen, így az nem jogerős.