Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Börtönbe akart kerülni, sikerült neki

2018.06.08. 09:42

Késsel fenyegetőzve vette el saját ivócimborája mobiltelefonját egy 36 éves férfi Kiskunmajsán, a sértett otthonában, derül ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteki közleményéből.

A büntetett előéletű vádlott egy márciusi szombat délutánon ugrott át ismerőse otthonába, ahol aztán a rossz életkörülményeiről kezdett el panaszkodni. A vendéglátó erre 300 forintot adott a látogatónak, majd együtt inni kezdtek.

Italozás közben a vádlott aztán a konyhapulton lévő késtartóból magához vett egy kést, és kijelentette, hogy le kell szúrnia valakit, úgy legalább börtönbe kerülne. Ezután elkérte a házigazda mobiltelefonját, aki azonban nem adta azt.

Akár téged is megszurkálhatlak

– mondta erre a követelőző vendég, aztán bement a szobába, elvette a vendéglátó kb. 10 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd azzal, valamint a konyhában magához vett boros flakonnal elhagyta a házat. A kést még a teraszon eldobta, a telefont ezután azonnal eladta.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen, és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.