Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dúró Dóra kilép a Jobbikból, és követik is páran

image uploaded from ios (3)
2018.06.08. 13:59 Módosítva: 2018-06-08 16:14:33
Véget ért egy korszak - írta a Facebookján Dúró Dóra, aki bejelentette, hogy kilép a Jobbikból. A párt több helyi politikusa is jelezte a kilépését ezután.

Távozik a Jobbikból a párt egyik ismert politikusa, Dúró Dóra. Ezt maga a politikus mondta az InfoRádiónak. Dúró Dóra ezt azután jelentette be, hogy Toroczkai Lászlót kizárták a Jobbikból. Férje, Novák Előd is távozik.

Dúró lépése nem meglepő, ugyanis korábban jelezte, hogy támogatja Toroczkai László platformáját, mire a Jobbik kizárta a parlamenti frakcióból. A parlamenti helyével minden képviselő maga rendelkezik, senki nem hívható vissza hivatalosan, de a jobbikosok korábban egymás között esküt tettek, hogy ha a közösség többsége úgy dönt, visszaadják önként a mandátumukat.

Dúró azt mondta most, hogy a parlamenti mandátumának sorsát a Toroczkai László által június 23-án megalakítandó platformon történtek alapján fogja eldönteni.

Toroczkai László Facebook-oldalán már szerepel egy meghívó, amelyből kiderül, hogy június végén Dúróval közösen zászlót bont.

Toroczkai Lászlót, a párt volt alelnökét az etikai és fegyelmi bizottsága csütörtökön egyhangú határozattal zárta ki.

Az egykor bajtársias közösség darabjaira hullik

Dúró a Facebookon azt írta: "véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak: sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból, mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma". Többesszámban fogalmazva azt is írta:

úgy érezzük, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés. 

"Életem első szervezete volt, amelyben 13 évet töltöttem, barátokra leltem, szerelmet találtam, majd a néppártosodásnak nevezett folyamat során, a párt lelkének elvétele miatt ez az egykor bajtársias közösség darabjaira hullik" - írta Dúró Dóra. A politikus szerint hiába tett meg minden tőle "telhetőt a békéért és az egyben maradásért, nem sikerült, mert sok vezetőnknek sajnos a belső tisztogatás volt a fontosabb". 

"Keserűségemet csupán az oldja, hogy emelt fővel, tiszta lelkiismerettel és egy erős közösséggel együtt tekinthetek a jövőbe, ami bizakodással tölt el. Június 23-án Ásotthalmon zászlót bontunk Pongrátz Andrással. Csak a nemzet!" - zárul az üzenet.

További kilépők is vannak

Szintén a közösségi oldalon jelentette be távozását Szőcs Norbert, a párt Baranya megyei elnöke, aki a "mai vállalhatatlan etikai döntésetekre", és a Dúró Dóra elleni "aljas támadásra" hivatkozva lemond a Baranya megyei elnökségről és a bólyi szervezet vezetéséről is, jelezve, hogy az utóbbi feloszlatja magát. 

Szégyen, hogy csak azért, mert valakinek a tiétektől eltérő véleménye van, ki kell zárni! 

A Facebookon jelentette be kilépését Fazekas Gabriella is, aki 2010-ben a párt terézvárosi polgármester-jelöltje volt. "A tisztújítás előtti sokszor erőszakos agitáció, - főleg azok irányába, akik nem rejtették véka alá a véleményüket - Toroczkai László előre levezényelt eltávolítása, Dúró Dóra elleni, az 50-es éveket idéző koncepciós eljárás, mellyel kizárták a frakcióból és mandátuma visszaadására szólították fel, a pohár túlcsordult."

Dobi Zsolt, a párt Csongrád megyei sajtófőnöke szintén a Facebookon közölte, hogy kilép a Jobbikból. Wass Albertet idézte: "Számomra nem vigasztalás, hogy millióknak fáj ugyanaz, ami nekem. Magamnak fáj, ami bennem fáj."

Novák Előd is bejelentette, hogy távozik a Jobbikból, amely szerinte menthetetlen.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

(Borítókép: Bődey János / Index)