Elérhető lett az Országházból is a Kuruc.info

2018.06.13. 18:47

Csaknem öt éven át nem volt elérhető az Országház és a Képviselői Irodaház (a Fehér Ház) számítógépeiről a Kuruc.info, ám a héten már nem volt technikai akadálya a szélsőjobboldali (homofób, antiszemita, idegen- és cigánygyűlölő) portál olvasásának – hívta fel a figyelmünket egy fehér házi dolgozó.

Az ügyben kerestük az Országgyűlés Hivatalát is, amint válaszolnak, a cikket frissítjük.

2013-ban – az akkor még létező Népszabadság információi szerint – az Országgyűlés főigazgatója, Such György tiltotta le az oldalt – igaz, technikailag így is megkerülhető volt a blokkolás. A lépésnek a Belügyminisztérium sem látta értelmét. Jobbikos források szerint a tiltásról, ahogy most a feloldásról is Kövér László házelnök hozott politikai döntést.

A Kuruc.info országházi blokkolásának vége egybeesik a Jobbikon belüli szakadással, amit a tisztújító gyűlés indított el, amikor a párt radikális oldalát képviselő Toroczkai László alelnök kevéssel maradt alul a néppártosodást támogató Sneider Tamással szemben az elnöki székért folyó szavazáson. 

A szűk vereség után platform alapítását hirdette meg Toroczkai, majd mellé állt a Jobbik frakciójából Dúró Dóra is, akiket a párt ezután kizárt soraiból. A Kuruc.info a radikális hangot képviseli, a Jobbik néppártosodását tévútnak tartja. A portál kedden már arról írt, hogy Sneider csak Vona Gábor visszatérését készíti elő:  „2022-ben ismét Hanuka Gabi ígérheti holtbiztosra a győzelmet” – írta a portál.

(A helyzet iróniája, hogy az Országház feloldotta a Kuruc.info blokkolását, ám a Facebook továbbra sem enegdi posztolni azokat a cikkeket, amelyekben a szélsőséges portál akár csak említve van, így ezt az anyagot nem tudjuk ott megosztani.)