Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elérhető lett az Országházból is a Kuruc.info

2018.06.13. 18:47

Csaknem öt éven át nem volt elérhető az Országház és a Képviselői Irodaház (a Fehér Ház) számítógépeiről a Kuruc.info, ám a héten már nem volt technikai akadálya a szélsőjobboldali (homofób, antiszemita, idegen- és cigánygyűlölő) portál olvasásának – hívta fel a figyelmünket egy fehér házi dolgozó.

Az ügyben kerestük az Országgyűlés Hivatalát is, amint válaszolnak, a cikket frissítjük.

2013-ban – az akkor még létező Népszabadság információi szerint – az Országgyűlés főigazgatója, Such György tiltotta le az oldalt – igaz, technikailag így is megkerülhető volt a blokkolás. A lépésnek a Belügyminisztérium sem látta értelmét. Jobbikos források szerint a tiltásról, ahogy most a feloldásról is Kövér László házelnök hozott politikai döntést.

A Kuruc.info országházi blokkolásának vége egybeesik a Jobbikon belüli szakadással, amit a tisztújító gyűlés indított el, amikor a párt radikális oldalát képviselő Toroczkai László alelnök kevéssel maradt alul a néppártosodást támogató Sneider Tamással szemben az elnöki székért folyó szavazáson. 

A szűk vereség után platform alapítását hirdette meg Toroczkai, majd mellé állt a Jobbik frakciójából Dúró Dóra is, akiket a párt ezután kizárt soraiból. A Kuruc.info a radikális hangot képviseli, a Jobbik néppártosodását tévútnak tartja. A portál kedden már arról írt, hogy Sneider csak Vona Gábor visszatérését készíti elő:  „2022-ben ismét Hanuka Gabi ígérheti holtbiztosra a győzelmet” – írta a portál.

(A helyzet iróniája, hogy az Országház feloldotta a Kuruc.info blokkolását, ám a Facebook továbbra sem enegdi posztolni azokat a cikkeket, amelyekben a szélsőséges portál akár csak említve van, így ezt az anyagot nem tudjuk ott megosztani.)