Férfiak Klubja: Az apák hétfőn vigyék be a munkahelyükre a gyereküket

2018.06.15. 12:26

A Férfiak Klubja kezdeményezi, hogy az apák napját követő hétfőn, amely a tanítási szünet első napja, az apák magukkal vihessék gyermeküket a munkahelyükre - közölte Bedő Imre, a szervezet alapítója egy pénteki sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Vállvetve apával elnevezésű kezdeményezés célja, hogy

a gyerekek megismerhessék édesapjuk munkáját, lássák őket hozzáértőn végezni feladataikat, bepillanthassanak titkos életükbe.

Mindennek azért van hírértéke, mert az ötletet a kormány is felkarolta. Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára ugyanis a szintén ott volt a sajtótájékoztatón, és az MTI szerint arról beszélt, hogy fontos, hogy legyenek az apaszerep fontosságát és felelősségét megmutató kezdeményezések.

Mint mondta, a kormány igyekszik segíteni, hogy a férfiak megteremthessék a munka és a magánélet közötti egyensúlyt, hogy könnyítsenek azokon a terheken, amelyeket a családoknak viselniük kell. Szeretnék támogatni a "döntés szabadságát", ezért nem egyfajta családmodellben, megélhetési struktúrában gondolkodnak.

Beneda Attila szólt arról is, hogy a magyar férfiakat biztatni kell az apaságra, hiszen a 40 év alatti férfiak 70 százalékának nincs gyermeke, a teljes férfi társadalomnak pedig 40 százaléka gyermektelen. Ezen az arányon minden eszközzel változtatni kell - mondta.

 A Férfiak Klubját 2013-ban alapította Bedő Imre közgazdász, hogy erősítse a férfi-nő szerepeket és kapcsolatokat és segítse a férfiakat az apává válásban. 

A Férfiak Klubja korábban azzal hallatott magáról, hogy több helyen is elültették - először Óbudán - a "Férfi Felelősség Fáját". A fa a szervezet szerint a "szélsőséges feminista" nézetekkel szemben emlékeztet "a férfi és nő harmóniájára, a férfiak által képviselt értékekre, illetve a férfiak által a családban vállalt felelősségre". Mindezt nem befolyásolja, hogy Kispesten pár nappal ezelőtt elszáradt a fa.