Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Semjén két kanadai vadászaton járt tavaly, de magánügynek tartja, miből

2018.06.15. 07:11

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 2017-ben kétszer is vadászott Kanadában. A 444.hu megszerezte British Columbia tartomány erdőkért felelős minisztériumától azokat a vadászati engedélyeket, amelyeket Semjén Zsolt nevére állítottak ki az északnyugat-kanadai Fort St. Johnban.

  • A KDNP elnöke először tavaly januárban bölényre és farkasra váltott egy nyolcnapos engedélyt.
  • Szeptember elején pedig jávorszarvasra, vapitire és rénszarvasra fizetett be tíz napra.

Természetesen magánügy, hogy egy politikus mit csinál a magánidejében, ám Semjén vagyonnyilatkozatában nyoma sincs annak, miből finanszírozhatta vagy ki ajándékozhatta neki ezeket a nem olcsó vadászatokat. Semjén készpénzállománya ugyanis tavaly a bevallása szerint nőtt.

A 444 számításai szerint több millió forintnak megfelelő összegbe kerül egy vadászat, és külön fizetni kell a kilövési engedélyekért, a természetvédelmi területek használatáért és az utazásért is. Azért is külön kell fizetni 1100 dollárt, hogy repülővel bevigyék a vadászterületre, írta a lap. A törvény szerint parlamenti képviselőknek a fizetésük  1/12-ed részét meghaladó ajándékokat és ingyenes szolgáltatásokat is fel kellene tüntetniük a vagyonnyilatkozatukban. 

Semjén Zsolt a sajtósán keresztül azt válaszolta a 444-nek a kanadai vadászatok költségeivel kapcsolatban, hogy

Semjén Zsolt természetszerűen minden vadászaton vadászként vesz részt, és mint már sokszor elmondtuk, minden hobby a magánélet része, magánéletéről pedig elvi okokból nem nyilatkozik.

Márciusban a Magyar Nemzet írta meg a svédországi vadászatának részleteit, és kiderült, hogy Semjén nem a miniszteri fizetéséből állta a költségeket, hanem egy olyan szállodaipari vállalkozó fizette ki neki, akinek a cégei jól szerepelnek az állami pályázatokon.