Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Semjén két kanadai vadászaton járt tavaly, de magánügynek tartja, miből

2018.06.15. 07:11

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 2017-ben kétszer is vadászott Kanadában. A 444.hu megszerezte British Columbia tartomány erdőkért felelős minisztériumától azokat a vadászati engedélyeket, amelyeket Semjén Zsolt nevére állítottak ki az északnyugat-kanadai Fort St. Johnban.

  • A KDNP elnöke először tavaly januárban bölényre és farkasra váltott egy nyolcnapos engedélyt.
  • Szeptember elején pedig jávorszarvasra, vapitire és rénszarvasra fizetett be tíz napra.

Természetesen magánügy, hogy egy politikus mit csinál a magánidejében, ám Semjén vagyonnyilatkozatában nyoma sincs annak, miből finanszírozhatta vagy ki ajándékozhatta neki ezeket a nem olcsó vadászatokat. Semjén készpénzállománya ugyanis tavaly a bevallása szerint nőtt.

A 444 számításai szerint több millió forintnak megfelelő összegbe kerül egy vadászat, és külön fizetni kell a kilövési engedélyekért, a természetvédelmi területek használatáért és az utazásért is. Azért is külön kell fizetni 1100 dollárt, hogy repülővel bevigyék a vadászterületre, írta a lap. A törvény szerint parlamenti képviselőknek a fizetésük  1/12-ed részét meghaladó ajándékokat és ingyenes szolgáltatásokat is fel kellene tüntetniük a vagyonnyilatkozatukban. 

Semjén Zsolt a sajtósán keresztül azt válaszolta a 444-nek a kanadai vadászatok költségeivel kapcsolatban, hogy

Semjén Zsolt természetszerűen minden vadászaton vadászként vesz részt, és mint már sokszor elmondtuk, minden hobby a magánélet része, magánéletéről pedig elvi okokból nem nyilatkozik.

Márciusban a Magyar Nemzet írta meg a svédországi vadászatának részleteit, és kiderült, hogy Semjén nem a miniszteri fizetéséből állta a költségeket, hanem egy olyan szállodaipari vállalkozó fizette ki neki, akinek a cégei jól szerepelnek az állami pályázatokon.