Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Halálos balesetnek volt részese Erdélyben egy kiskunhalasi diákcsoport

2018.06.16. 22:27

A kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium csoportját szállító autóbusszal frontálisan ütközött egy személyautó az erdélyi Körösgégényben, írja a Baon.hu

A baleset a település belterületén egy kanyarban történt péntek délután, az autó sofőrje túl gyorsan hajtott, és átsodródott a szembejövő sávba, amelyben épp a busz jött. Az autóban utazók közül egy ember a helyszínen meghalt, ketten kórházba kerültek a Maszol.ro beszámolója szerint. A halasi diákcsoportot vezető tanárnő úgy nyilatkozott, a buszon utazó 28 ember közül senkinek nem esett baja, mindenki be volt kötve.

Az elhunyt férfi 34 éves volt, a 28 éves feleségét, és az 5 és 9 éves kislányait vitték súlyos sérülésekkel kórházba.

Az autóroncsot és az összetört autóbuszt is egy Nagyváradi telephelyre szállították, ahol a román rendőrség, szakértők bevonásával fogja megvizsgálni mindkét járművet. A magyar busz 24 éves vezetőjét is meghallgatták a nagyváradi rendőrkapitányságon, írja a Baon.

A halasi gimnázium pedagógusa a baon.hu érdeklődésére elmondta, hogy a kiránduláshoz az autóbuszt biztosító mélykúti vállalkozás vezetője rövid idő alatt intézkedett és Debrecenből indult értük egy mentesítő járat. Több mint öt órás késéssel tudták folytatni útjukat Magyarország felé, a csoport szombat hajnalban érkezett haza Kiskunhalasra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?