Szilvia
5 °C
16 °C

Trump felhívta Orbánt, hogy Magyarország védje erősen a déli határt

K EPA20170525261
2018.06.16. 15:49 Módosítva: 2018-06-16 17:37:50
Donald Trump felhívta Orbán Viktort annak kapcsán, hogy az új amerikai nagykövet a jövő héten foglalja el budapesti állomáshelyét. Trump állítólag arra biztatta Orbánt, hogy Magyarország védje erősen a déli határt.

Erről és a beszélgetés tárgyáról csak magyar kormánykörökből van információ: Szijjártó Péter  külügyminiszter az MTI-nek azt mondta, hogy Trump szerint „az új nagykövet, David Cornstein nagyszerű ember, akinek az érkezése lehetőséget biztosít a kétoldalú kapcsolatok további javítására”.

Szijjártó azt mondta, Orbán és Trump a határvédelem fontosságáról is beszéltek, és egyetértettek abban, hogy „az az ország, amely nem tudja megvédeni saját határát, az nem ország többé”. A miniszter tájékoztatása szerint az amerikai elnök biztatta Orbán Viktort, hogy védje erősen a déli határt. Orbán Viktor biztosította az amerikai elnököt, hogy Magyarország elkötelezetten folytatja eddigi migrációs politikáját, és megvédi Magyarország határait.

Orbán Viktor kiemelte: Magyarország számára fontos, hogy az EU visszanyerje versenyképességét, ugyanis a magyar kivitel kis híján nyolcvan százaléka az EU tagországaiba irányul – mondta el Szijjártó Péter.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek egynapos csúcstalálkozóján részt vevő vezetőkkel, Brüsszelben, 2017. május 25-én. (MTI/EPA/Etienne Laurent)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?