Pintér Sándornak megadtak 55 millió forintot

2018.06.19. 15:41

Jelentős önálló egzisztenciával bírnak a negyedik Orbán-kormány azon tagjai, akik egyébként nem rendelkeznek képviselői mandátummal is a parlamentben. Az ő vagyonnyilatkozataik ma kerültek fel a Kormány.hu-ra, a Hvg.hu alapján az alábbiak az érdekesebb tételek: 

Kásler Miklós
Kásler Miklós
Fotó: Bődey János

Kásler Miklósnak nincs autója, de van egy 19. századi oltárszekrénye. A miniszternek több tízmilliós vagyona van különböző formában, „műtőberendezéssel" is rendelkezik, de azt nem közölte, mennyit ér. Kásler 1,1 millió forintos miniszteri keresete mellett havi 1 milliót visz még haza kutatásból, de azt már nem tüntette fel az emberminiszter, hogy kitől kapja utóbbi apanázsát. Káslernek a fiával közös cégükben (Ars Aesthetica Egészségügyi Szolgáltató) 10 százalékos tulajdonrésze van. 

Bártfai-Mager Andrea fejlesztési miniszternek van ugye az a rózsadombi lakása, ahol éveken keresztül működött egy a közpénzek szempontjából nem éppen előnyös cégháló. A miniszter ezenkívül több tízmilliós megtakarítással rendelkezik, ha belevesszük az önkéntes magánnyugdíj-megtakarításait. 

Pintér Sándornak a januári bevallásához képest eltűnt 180 ezer euró (60 millió forint) megtakarítása, ellenben megadtak neki 55 millió forint családi/baráti kölcsönt. 

Trócsányi László igazságügyi miniszter, úgy tűnik, teljesen kiszállt a nevét viselő ügyvédi irodából, amelyben tavaly még 12,6 százalékos részesedése volt. A Hvg.hu szerint a vagyonnyilatkozatában a legutóbbihoz képest megjelent 38 millió forint készpénz.