Aliz
6 °C
14 °C

Külön helyettes államtitkár foglalkozik majd a civilekkel

2018.06.21. 06:42 Módosítva: 2018-06-21 06:50:31

Szalay-Bobrovniczky Vince korábbi bécsi és helsinki nagykövet feladata lesz helyettes államtitkárként a Miniszterelnökségen a civil szervezetekkel való kapcsolattartás, írja a Népszava.

Szalay-Bobrovniczky Vincét augusztus 1.-től nevezte ki új posztjára Áder János. A kinevezés már megjelent a június 8.-i Magyar Közlönyben, ebben azonban nem szerepelt az új minisztériumi vezetők reszortja. 

A Népszava azt írja, egy minisztériumi forrásuk megerősítette, hogy  Szalay-Bobrovniczky feladata  a civilekkel való foglalkozás-kapcsolattartás lesz.

Szalay-Bobrovniczky Vince jelenleg Magyarország nagykövete Helsinkiben. Ezt megelőzően európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár volt a Miniszterelnökségen, korábban pedig Magyarország bécsi nagykövete. Ebben a minőségében több éles vitában is meg kellett védenie az osztrák médiában a Fidesz által elfogadott médiatörvényt és más vitatott intézkedéseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?