Orsolya
9 °C
21 °C

Kecskemét a közvilágítási botrány után átépít gyalogátkelőhelyeket

2018.06.22. 10:55

A kecskeméti közvilágítás megújítása hatalmas botrányba fulladt, megszaporodtak a gázolások, sőt halálos áldozatot is követelt az egyik. A helyiek jelentős része a kicserélt, haloványabb égőkre fogta a gázolásokat.

Úgy tűnik, valamire az önkormányzat is ráébredhetett, most korrigálnak. A csütörtöki közgyűlésen intelligens gyalogosátkelőhely létesítéséről döntöttek a képviselők, írja a Hiros.hu. Mi az intelligens gyalogátkelőhely? Az út érzékeli a gyalogost, és az útburkolatba épített aktív ledprizmák felhívják az autós figyelmét a közlekedőre.

Az önkormányzat pályázatot írt ki, és az „előterjesztés szerint a városvezetés kiemelt figyelmet szentel a gyalogosok védelmének". Eddig villogó fénnyel egészítették ki több helyen a közúti jelzőtáblákat, a lezárult pályázat alapján pedig „a legújszerűbb megoldást kínáló, hatékony intelligens gyalogátkelőhelyet is terveznek kialakítani a város több pontján."

Ilyen megoldást fog építeni a debreceni  Pearl Enterprises Kft. október 31-ig a Március 15. utca és Pajzs utca kereszteződése, a Nyíri úti Kórház előtt, és a Mátyás király körút és Daróczi köz csomópontjába.

kecsk.png

Kecskemét a Generali a Biztonságért Alapítvány a közlekedésbiztonság támogatása érdekében kiírt országos pályázatra jelentkezett, és ebből készül a beruházás.