Ödön
1 °C
11 °C

Kecskemét a közvilágítási botrány után átépít gyalogátkelőhelyeket

2018.06.22. 10:55

A kecskeméti közvilágítás megújítása hatalmas botrányba fulladt, megszaporodtak a gázolások, sőt halálos áldozatot is követelt az egyik. A helyiek jelentős része a kicserélt, haloványabb égőkre fogta a gázolásokat.

Úgy tűnik, valamire az önkormányzat is ráébredhetett, most korrigálnak. A csütörtöki közgyűlésen intelligens gyalogosátkelőhely létesítéséről döntöttek a képviselők, írja a Hiros.hu. Mi az intelligens gyalogátkelőhely? Az út érzékeli a gyalogost, és az útburkolatba épített aktív ledprizmák felhívják az autós figyelmét a közlekedőre.

Az önkormányzat pályázatot írt ki, és az „előterjesztés szerint a városvezetés kiemelt figyelmet szentel a gyalogosok védelmének". Eddig villogó fénnyel egészítették ki több helyen a közúti jelzőtáblákat, a lezárult pályázat alapján pedig „a legújszerűbb megoldást kínáló, hatékony intelligens gyalogátkelőhelyet is terveznek kialakítani a város több pontján."

Ilyen megoldást fog építeni a debreceni  Pearl Enterprises Kft. október 31-ig a Március 15. utca és Pajzs utca kereszteződése, a Nyíri úti Kórház előtt, és a Mátyás király körút és Daróczi köz csomópontjába.

kecsk.png

Kecskemét a Generali a Biztonságért Alapítvány a közlekedésbiztonság támogatása érdekében kiírt országos pályázatra jelentkezett, és ebből készül a beruházás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?