Ödön
1 °C
11 °C

Dúró Dóra nem adja vissza a mandátumát

Image from iOS (1)

A Jobbik szombati közleménye szerint az országos elnökségük visszahívja mandátumából azokat a képviselőket, akik kiléptek a pártból és akár a 2014-es önkormányzati, akár a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik listáin szereztek képviselői mandátumot. A párt közleményében arra hivatkozik, hogy a párt színében szerezték a mandátumaikat a párt szavazóitól, és etikátlan lenne, ha mandátumaikat felvennék a kilépésük után. 

A párt radikálisabb vonalát képviselő, és a parlamenti frakcióból kirúgott Dúró Dóra nem adja vissza képviselői mandátumát, és függetlenként folytatja a munkát. Ahogy ő fogalmazott Ásotthalom tartózkodó kollégánknak: "Kész vagyok vállalni az országgyűlési munkát", de ezt a Mi Hazánk Mozgalom tagjaként képzeli el. 

A Jobbik szakadása Vona néppártosodási törekvése óta tart, és a 2018-as választások után gyorsult fel. Az egykori pártelnök 2016 áprilisa óta folyamatosan építette le a radikálisokat a pártban. Első körben Dúró Dóra férjét, Novák Elődöt rakta ki, majd Szávay István és Apáti István következett. 

A részletes előzményekkel és helyszíni riportunkkal hamarosan jelentkezünk. 

(Borítókép: Huszti István / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?