Dúró Dóra nem adja vissza a mandátumát

Image from iOS (1)
2018.06.23. 18:57

A Jobbik szombati közleménye szerint az országos elnökségük visszahívja mandátumából azokat a képviselőket, akik kiléptek a pártból és akár a 2014-es önkormányzati, akár a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik listáin szereztek képviselői mandátumot. A párt közleményében arra hivatkozik, hogy a párt színében szerezték a mandátumaikat a párt szavazóitól, és etikátlan lenne, ha mandátumaikat felvennék a kilépésük után. 

A párt radikálisabb vonalát képviselő, és a parlamenti frakcióból kirúgott Dúró Dóra nem adja vissza képviselői mandátumát, és függetlenként folytatja a munkát. Ahogy ő fogalmazott Ásotthalom tartózkodó kollégánknak: "Kész vagyok vállalni az országgyűlési munkát", de ezt a Mi Hazánk Mozgalom tagjaként képzeli el. 

A Jobbik szakadása Vona néppártosodási törekvése óta tart, és a 2018-as választások után gyorsult fel. Az egykori pártelnök 2016 áprilisa óta folyamatosan építette le a radikálisokat a pártban. Első körben Dúró Dóra férjét, Novák Elődöt rakta ki, majd Szávay István és Apáti István következett. 

A részletes előzményekkel és helyszíni riportunkkal hamarosan jelentkezünk. 

(Borítókép: Huszti István / Index)  • Tippek
  • Babaváró hitel