Erzsébet
1 °C
4 °C

Drága telefonokkal verte át az egyik mobilszolgáltatót az állástalan jogász

2018.07.05. 08:00 Módosítva: 2018-07-05 08:24:24

Csalás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség egy 42 éves jogász ellen, aki drága mobiltelefonokat szerzett meg az egyik mobilszolgáltatótól.  

A 42 éves budapesti férfi 2015-ben nehéz anyagi körülmények között élt. Nem volt se munkahelye, se rendszeres jövedelme. Ekkor találta ki azt a módszert, amellyel egy mobilszolgáltatót vert át. 

A  férfi  az ország különböző pontjain – így többek között Siófokon is - felkereste a mobilszolgáltató értékesítési partnereit. Itt hamis meghatalmazással és aláírási címpéldánnyal különböző cégek képviselőjének adta ki magát. A cégek nevében részletfizetési kedvezménnyel egyszerre több, nagy értékű mobilt vásárolt. A készülékek kezdő részleteit azonnal befizette. 

A férfinak a cégekkel semmilyen kapcsolata nem volt. A társaságok csak akkor tudták meg a nevükben kötött szerződéseket, amikor a mobilszolgáltató az újabb részletek befizetésére szólította fel őket. 

A férfi 2016 márciusában egy budapesti szerződéskötés közben bukott le, mivel az értékesítőnek gyanús lett a viselkedése és rendőrt hívott. A jogász azonban a nyomozás ideje alatt külföldre szökött, és az európai elfogatóparancs alapján csak 2018 májusában tudták elfogni Németországban, majd kiadták a magyar hatóságoknak. 

A férfi a csalássorozattal 2015 júliusa és 2016 márciusa között a mobilszolgáltató 21 értékesítési partnerét verte át úgy, hogy 347 000 forint és 1 320 000 forint értékű mobilokat szerzett meg. Ezek eladva jutott pénzhez, és közel 15 millió forint kárt okozott a sértett társaságnak.

A vádlott előzetes letartóztatásban van. Az ügyészség a börtönbüntetést és közügyektől eltiltás mellett indítványt tett arra is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a kár megtérítésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?