Olivér
4 °C
8 °C

Ungár direkt verte át Werbert, az LMP tanácsadóját

2018.07.05. 19:25

Kibeszélőt tartott a választások után az LMP, amin Szél Bernadett társelnök, Ungár Péter kampányfőnök-helyettes és Schmuck Erzsébet kampányfőnök vett részt, és ahol a tagság tehette fel kérdéseit. A Magyar Narancshoz eljutott egy részlet a kibeszélőről készült videóból, amin Ungár Péter beszél a Ron Werber tanácsadóval körüli zavaros szerződéskötésről.  

Ebből kiderült, hogy Ungár Péter úgy írta alá a szerződést Ron Werberrel, hogy arra nem volt felhatalmazása. A szerződést még december 10-én írta alá, miközben joga csak januárban lett arra, hogy eljárjon a párt nevében. A kiszivárgott videón Ungár arról beszél, hogy tisztában volt azzal, hogy nem írhatta volna alá a szerződést, és ezt azért tette, hogy ne kelljen a tanácsadót kifizetni. 

A Narancs által megkeresett jogász szerint ez polgári jogilag álképviseletnek, büntetőjogilag pedig csalásnak is minősülhet, mert szándékos megtévesztés történt károkozás céljával.

Szintén a videóban Ungár arról beszél, hogy Werber úgy követel sikerdíjat, hogy a szerződését nem töltötte ki, azonban a Narancs birtokában lévő levelek szerint Werbernek a párt se tiszteletdíjat, se költségtérítést, nem fizetett a sikerdíjon túli elmaradással, miközben dolgozott a pártnak.   

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?