Bonifác
10 °C
17 °C

Óbudáról is kitiltják a sörbicikliket

2018.07.12. 13:48

Óbuda, ahogy korábban több belvárosi kerület is, kitiltja területéről a sörbiciklizést, erről a képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén döntött - közölte a III. kerületi önkormányzat.

A képviselők egyhangúlag támogatták Bús Balázs (Fidesz-KDNP) polgármester előterjesztését a beer bike-ok kitiltására, így péntektől már hatályos a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletnek ez a része - írták a közleményükben. 

A rendelet kiegészítését azzal indokolták, hogy az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a polgármesteri hivatalhoz és a  polgármesterhez arról, hogy a kerülethez tartozó Hajógyári-szigeten (Óbudai-szigeten) hirtelen tucatjával jelentek meg

ordenáré viselkedést tanúsító

sörbiciklisek.     

Bús Balázs előterjesztésében emlékeztetett arra, hogy miutántöbb belvárosi kerületből már kitiltották a sörbiciklizést, a szervezők új helyszíneket keresnek.

A panaszok a játszóterekről, a Hajógyári szigeten táborozó gyermekek szüleitől, a sport szervezetektől és szabadidejüket ott töltő idősebbektől érkeztek.

Ha nem lépünk időben, a jelenség a Római-parton és a kerület más pihenő pontjain is felbukkanhatott volna

- indokolta előterjesztését a polgármester.     

Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának rendelete értelmében péntektől 50 ezer forint helyszíni bírsággal büntethetők a sörbiciklizők, illetve azok a kölcsönzők, bérbeadók, amelyek nem tájékoztatták előzetesen a szolgáltatást igénybe vevőket a tilalomról.