Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádat emeltek a Dózsa György úti gázoló barátnője ellen

2018.07.16. 05:27

Vádat emelt az ügyészség K. Szilvia ellen. A nő tavaly júliusban, az utcán vert össze egy nőt, a verést az egyik barátnője mobiltelefonnal felvette, ellene is vádat emeltek - írja a Bors.

A Dózsa György úti gázolóként ismert M. Richárd barátnője, K. Szilvia tavaly július 12-én az egyik barátnőjével a sértett XIII. kerületi lakóhelyéhez ment, és ott vártak rá. Amikor a nő megérkezett, K. Szilvia rátámadt, a hajánál fogva földre rántotta, majd többször ököllel próbálta megütni az ütések elől mindkét karjával védekező sértett fejét, majd a nyakára is rálépett, miközben a haját húzta. 

A támadó társa – aki a bántalmazást mindvégig rögzítette a mobiltelefonjával – feltartóztatta a sértett segítségére igyekvő embereket azzal, hogy ne avatkozzanak közbe. A videofelvételt ezután a sértettet bántalmazó nő egy nyilvános oldalon – a sértett azonosítása mellett – közzétette.

K. Szilviával szemben az ügyészség garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége, valamint személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat, a felvételt készítő társa pedig a vád szerint ugyanezen bűncselekmények bűnsegédje. A kerületi ügyészség vádirata alapján az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik