Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harrach: A sorosozás egy folyamatos marketingeszköz

2018.07.17. 07:41 Módosítva: 2018-07-17 08:48:22

A KDNP frakcióvezetője interjút adott a Népszavának, mutatjuk a beszélgetés érdekesebb állításait.

Megkérdezték tőle, mennyire fér össze pártja értékrendjével az állandó sorosozás. Harrach szerint „különbséget kell tennünk bevándorlásügy és a politikai marketing között”. A politikus azzal folytatta, hogy Európára a legnagyobb veszélyt az ellenőrizetlen migráció jelenti. Ez részben spontán, részben felkeltett és támogatott folyamat. A támogatásban, éppen az anyagi lehetőségei miatt komoly eszközök vannak Soros György kezében, és ő él is ezekkel. A »sorosozás« tartalmilag ezt jelenti. Az, hogy ez egy folyamatos marketingeszközként jelenik meg, egy szakmai kérdés, én ehhez a szakmához nem értek". 

Harrach Péter
Harrach Péter
Fotó: Koszticsák Szilárd

Azt is megkérdezték tőle, mennyire fér össze a keresztény értékrenddel Semjén Zsolt helikopteres vadászata. Harrach szerint ott ez a szokás, a helikopterezés már nem okoz szenvedést az állatnak, ez fontos. Majd jön a nyilvánosságban eddig ritkán (netán soha) felbukkanó érv: „Némi ellenmondást érzek sok állatbarát véleményében, akik hevesen védik az áldozatát brutálisan széttépő ragadozót, miközben a vadgazdálkodást végző embert gyűlölködve támadják.” 

Arról a kérdésről is beszélt, hogy terveznek-e változtatni az abortusz szabályain ebben a ciklusban. „Aki ismeri a magyar társadalmat és az azt leképező parlamentet, tudja, hogy nincs lehetőség az abortusztörvény szigorítására" – mondta a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője, aki szerint az ember élethez való joga – beleértve a magzatot is – előbbre való „az úgynevezett önrendelkezési jognál”. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.