Megakadályozta a Fidesz, hogy kiderüljön, mit tud a magyar elhárítás az izraeli magánhírszerzők akciójáról

D SOS20170803010
2018.07.18. 13:44

Ahogy az várható volt, a parlament nemzetbiztonsági bizottsága szerdai ülésén a Fidesz képviselői megakadályozták, hogy napirendre kerüljön a Black Cube ügye. Emlékezetes: az izraeli magánhírszerző cég magyar civilekre "dolgozott rá", majd az így keletkezett anyagot a kormánypropaganda használta fel.

A Black Cube először tagadta, hogy köze lenne a civilek elleni akcióhoz, aztán elismerte, azt állítva: nem politikai okból szálltak rájuk, hanem Soros György és egy meg nem nevezett milliárdos vitája miatt. Csakhogy ez a magyarázat több sebből vérzik.

A nemzetbiztonsági bizottság szerdai ülésén az LMP-s Szél Bernadett szerette volna megkérdezni az Alkotmányvédelmi Hivataltól, hogy milyen információik vannak ebben az ügyben, de a Fidesz ezt nem tette lehetővé. Ez persze várható volt, főleg azok után, hogy a Fidesz eddig is igyekezett agyonhallgatni ezt az ügyet. 

Szél Bernadett most majd levélben fordul az AH vezetőjéhez, hátha úgy majd kap írásban tájékoztatást, csakhogy ennek kevés az esélye. Az ilyen típusú írásos megkeresésekre lényegében semmitmondó válaszokat szoktak küldeni a szolgálatok még a bizottsági tagoknak is.

Mi következik mindebből? Az, hogy hivatalos úton semmi nem fog kiderülni ebben az ügyben, amíg a Fidesz úgy akarja és ameddig a kormánypártnak erre lehetősége van. 

Borítókép: Soós Lajos / MTI.  • Tippek
  • Személyi kölcsön