Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint 1 tonna kokain lapult a fagyasztott halak között

2018.07.21. 15:41

Közel 1100 kilogramm kokaint foglaltak le Hollandiában, ami egy Ecuadorból származó fagyasztott halszállítmány közé volt rejtve. A drogszállítmány feketepiaci értéke 22 millió euró, vagyis 7 milliárd forint körül mozog - írja az MTI.

Fotó: Openbaar Ministerie

A hágai főügyészség szerint a drogfogással összefüggésben hét gyanúsítottat vettek őrizetbe kábítószer-csempészésért. A nyomozóknak egy bejelentést követően sikerült a kábítószercsempészek nyomára bukkanni. A drogot már július 6-án megtalálták a rotterdami kikötőben, azonban a rendőrség úgy döntött, hogy kivár, és nyomon követi a szállítmány útját, amely az Amszterdam melletti Zaandam városáig vezette el a hatóságokat. A razziát végül az észak-hollandiai város egyik raktárában hajtották végre, ahol a gyanúsítottakat is sikerült kézre keríteni.