Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újraélesztettek egy embert Balatonfenyvesen

2018.07.21. 23:28 Módosítva: 2018-07-21 23:31:45

Szombat este hat órakor a balatonfenyvesi szabad strandról egy vízimentő jelezte, hogy egy férfi rosszul lett a parton. Egy laikus már akkor megkezdte az újraélesztést, miután a férfinek ekkor már sem keringése, sem légzése nem volt - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Azonnal a helyszínre indítottak egy Sürgősségi Mentőhajót, ami alig negyed óra múlva megérkezett a beteghez. Közben egy mentőkocsi is kiért, akik bekapcsolódtak az újraélesztésbe. A férfi keringése helyreállt, nem sokkal később a légzése is normalizálódott, de tudata csak percekkel később tért vissza.

Közben a pécsi mentőhelikopter is odaért, ami a férfit stabil állapotban a Balatonfüredi Szívkórházba vitte.

Nem sokkal azt követően, hogy a mentőhajó elindult Balatonfenyvesről, Balatonboglárról érkezett egy jelzés, ami szerint egy lebegő testet látnak a vízen. Mivel a térségben pénteken egy ember egy vitorlásról vízb eugrott, majd elmerült, a mentőhajó a helyszínre sietett, ahol kiderült, hogy csak egy nádcsomót láttak a víz tetején.

A Sonline.hu a Somogy megyei RFK Sajtóügyletére hivatkozva közölte, hogy egy 50 év körüli belga férfi volt az, aki miután a vízbe ugrott elmerült, és társai hiába próbálták megkeresni, nem találták. Mivel a vízbe ugrás helyét csak pontatlanul tudták közölni, a péntek délután megkezdett kutatást a VMSZ szombat délután felfüggesztette.