Újraélesztettek egy embert Balatonfenyvesen

2018.07.21. 23:28 Módosítva: 2018.07.21. 23:31

Szombat este hat órakor a balatonfenyvesi szabad strandról egy vízimentő jelezte, hogy egy férfi rosszul lett a parton. Egy laikus már akkor megkezdte az újraélesztést, miután a férfinek ekkor már sem keringése, sem légzése nem volt - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Azonnal a helyszínre indítottak egy Sürgősségi Mentőhajót, ami alig negyed óra múlva megérkezett a beteghez. Közben egy mentőkocsi is kiért, akik bekapcsolódtak az újraélesztésbe. A férfi keringése helyreállt, nem sokkal később a légzése is normalizálódott, de tudata csak percekkel később tért vissza.

Közben a pécsi mentőhelikopter is odaért, ami a férfit stabil állapotban a Balatonfüredi Szívkórházba vitte.

Nem sokkal azt követően, hogy a mentőhajó elindult Balatonfenyvesről, Balatonboglárról érkezett egy jelzés, ami szerint egy lebegő testet látnak a vízen. Mivel a térségben pénteken egy ember egy vitorlásról vízb eugrott, majd elmerült, a mentőhajó a helyszínre sietett, ahol kiderült, hogy csak egy nádcsomót láttak a víz tetején.

A Sonline.hu a Somogy megyei RFK Sajtóügyletére hivatkozva közölte, hogy egy 50 év körüli belga férfi volt az, aki miután a vízbe ugrott elmerült, és társai hiába próbálták megkeresni, nem találták. Mivel a vízbe ugrás helyét csak pontatlanul tudták közölni, a péntek délután megkezdett kutatást a VMSZ szombat délután felfüggesztette.  • Hírek
  • Árfolyam