Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vasárnap este 11-ig dugó volt az M7-esen

2018.07.22. 16:31 Módosítva: 2018-07-22 23:52:20

Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a vasárnap kora délután a hétvégi strandolásról hazatérő autósok miatt megnőtt a forgalom, ami egy korábbi közlekedési baleset miatt amúgy is lassú volt - erről a rendőrség 14:41-kor közölt hírt először.

Azt írták, az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán a főváros irányába jelentősen lelassult a forgalom, és az autópálya 76-os kilométerszelvényétől több kilométeres torlódás volt.

dguo.png

A Google Maps forgalomszámlálója 16 kilométeres dugót jelzett délután fél 5-kor, Füle és Szabadbattyán között piros vagy bordó színnel jelezve, és a 7-es főúton is torlódást mutatott. Este fél hétkor még mindig ugyanekkora torlódást jelzett a Google térkép.  

Este hét óra körül viszont nem hogy csökkent volna, hanem már 20 kilométeresre nőtt a dugó, tehát amíg három sávosra nem vált az autópálya, alig lehet rajta haladni. Így nézett ki fél nyolc után:

dugo2.png

21 óra után a dugó egy 10 kilométeres szakaszra húzódott vissza, Szabadbattyánig tartott. 

Este 10 órakor még 5-6 kilométeren jelzett torlódást a GPS alapú forgalommérő, majd fél 11 körül kezdett lassan felszívódni a piros-bordó szakasz, azaz már csak négy kilométeren jelzett dugót. Este 11 órára lett teljesen zöld az autópálya. 

Több olvasónk is azt jelezte a pályáról, hogy szerintük azért alakult ki ekkora dugó, mert  egy korábbi baleset miatt egy busz a két sáv között vesztegelt egész nap Szabadbattyán magasságában, és az erős vasárnapi forgalomban a bámészkodók miatt lassult le a forgalom.

A rendőrség a dugó kapcsán arra kérte az úton lévőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat. 

A vasárnap délutáni csúcsforgalomban az M0-s autóúton, Dunaharaszti térségében is kialakult nagyobb dugó, itt hat autó ment egymásba (öt személy- és egy teherautó). Senki nem sérült meg, de az M5-ös autópálya felé vezető szakaszt fél pályán lezárták a műszaki mentés idejére. A korlátozást este hétkor feloldották.